Oreganokyckling

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Oregano, vitlök och citron sätter smak på denna ugnsgrillade kyckling. Tillsammans med skysåsen bli den här rätten en riktig succé!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg hel kyckling delad i fyra delar
  • Marinad:
  • 2 msk olja, helst olivolja
  • 0.5 tsk oregano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • Skysås:
  • 2 dl vitt vin eller motsvarande mängd hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 hackade sardellfiléer
  • 15 halverade svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl klippt persilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden, pensla kycklingdelarna och låt köttet marinera ca 1 timme. Lägg köttet i en smord ugnsform och sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Häll vin eller buljong, eller hälften av varje, i en kastrull. Rör ner tomatpure och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Tillsätt sardeller, oliver och kapris och låt sjuda ytterligare fem minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majdor Segerström

2012-02-05

Detta är en av mina kycklingfavoriter, jag gör rätten gärna med ben i,, men skall jag ha gäster så blir det urbenade kycklinglår,,

12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg hel kyckling delad i fyra delar
  • Marinad:
  • 2 msk olja, helst olivolja
  • 0.5 tsk oregano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • Skysås:
  • 2 dl vitt vin eller motsvarande mängd hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 hackade sardellfiléer
  • 15 halverade svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl klippt persilja

Oreganokyckling

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Oregano, vitlök och citron sätter smak på denna ugnsgrillade kyckling. Tillsammans med skysåsen bli den här rätten en riktig succé!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden, pensla kycklingdelarna och låt köttet marinera ca 1 timme. Lägg köttet i en smord ugnsform och sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Häll vin eller buljong, eller hälften av varje, i en kastrull. Rör ner tomatpure och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Tillsätt sardeller, oliver och kapris och låt sjuda ytterligare fem minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majdor Segerström

2012-02-05

Detta är en av mina kycklingfavoriter, jag gör rätten gärna med ben i,, men skall jag ha gäster så blir det urbenade kycklinglår,,

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies