För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Oreganokyckling

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Oregano, vitlök och citron sätter smak på denna ugnsgrillade kyckling. Tillsammans med skysåsen bli den här rätten en riktig succé!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg hel kyckling delad i fyra delar
  • Marinad:
  • 2 msk olja, helst olivolja
  • 0.5 tsk oregano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • Skysås:
  • 2 dl vitt vin eller motsvarande mängd hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 hackade sardellfiléer
  • 15 halverade svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl klippt persilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden, pensla kycklingdelarna och låt köttet marinera ca 1 timme. Lägg köttet i en smord ugnsform och sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Häll vin eller buljong, eller hälften av varje, i en kastrull. Rör ner tomatpure och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Tillsätt sardeller, oliver och kapris och låt sjuda ytterligare fem minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majdor Segerström

2012-02-05

Detta är en av mina kycklingfavoriter, jag gör rätten gärna med ben i,, men skall jag ha gäster så blir det urbenade kycklinglår,,

13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg hel kyckling delad i fyra delar
  • Marinad:
  • 2 msk olja, helst olivolja
  • 0.5 tsk oregano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • Skysås:
  • 2 dl vitt vin eller motsvarande mängd hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 hackade sardellfiléer
  • 15 halverade svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl klippt persilja

Oreganokyckling

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Oregano, vitlök och citron sätter smak på denna ugnsgrillade kyckling. Tillsammans med skysåsen bli den här rätten en riktig succé!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden, pensla kycklingdelarna och låt köttet marinera ca 1 timme. Lägg köttet i en smord ugnsform och sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Häll vin eller buljong, eller hälften av varje, i en kastrull. Rör ner tomatpure och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Tillsätt sardeller, oliver och kapris och låt sjuda ytterligare fem minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majdor Segerström

2012-02-05

Detta är en av mina kycklingfavoriter, jag gör rätten gärna med ben i,, men skall jag ha gäster så blir det urbenade kycklinglår,,