Öppen svampomelett

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Recept av Mathias Dahlgren och Foto: Wolfgang kleinsmidt

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 100 g färsk svamp, gärna svart trumpetsvamp
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 100 g tunna lättsaltade chips
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk fint skuren färsk persilja
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skär svampen i bitar. Stek svamp, lök och vitlök i olja i en stekpanna.
  2. Vispa ihop äggen lätt med vatten, salt och peppar. Häll smeten över den stekta svampen och löken så att den fördelas jämnt i stekpannan. Stek tills äggsmeten stelnat.
  3. Lyft lite emellanåt så att lös smet rinner ner mot bottnen. Krossa potatischipsen grovt över omeletten. Pudra över paprikapulvret och strö över persiljan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenat- och fårostpaj

(4)

Lökpaj med smördeg

(30)

Mexikansk vegopaj

(8)

Brunchplåt

(33)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skink- och ostpaj

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g färsk svamp, gärna svart trumpetsvamp
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 100 g tunna lättsaltade chips
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk fint skuren färsk persilja
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar

Öppen svampomelett

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Recept av Mathias Dahlgren och Foto: Wolfgang kleinsmidt

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skär svampen i bitar. Stek svamp, lök och vitlök i olja i en stekpanna.
  2. Vispa ihop äggen lätt med vatten, salt och peppar. Häll smeten över den stekta svampen och löken så att den fördelas jämnt i stekpannan. Stek tills äggsmeten stelnat.
  3. Lyft lite emellanåt så att lös smet rinner ner mot bottnen. Krossa potatischipsen grovt över omeletten. Pudra över paprikapulvret och strö över persiljan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenat- och fårostpaj

(4)

Lökpaj med smördeg

(30)

Mexikansk vegopaj

(8)

Brunchplåt

(33)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skink- och ostpaj

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies