Öppen svampomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Recept av Mathias Dahlgren och Foto: Wolfgang kleinsmidt

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g färsk svamp, gärna svart trumpetsvamp
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 100 g tunna lättsaltade chips
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk fint skuren färsk persilja
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skär svampen i bitar. Stek svamp, lök och vitlök i olja i en stekpanna.
  2. Vispa ihop äggen lätt med vatten, salt och peppar. Häll smeten över den stekta svampen och löken så att den fördelas jämnt i stekpannan. Stek tills äggsmeten stelnat.
  3. Lyft lite emellanåt så att lös smet rinner ner mot bottnen. Krossa potatischipsen grovt över omeletten. Pudra över paprikapulvret och strö över persiljan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g färsk svamp, gärna svart trumpetsvamp
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 100 g tunna lättsaltade chips
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk fint skuren färsk persilja
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar

Öppen svampomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Recept av Mathias Dahlgren och Foto: Wolfgang kleinsmidt

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skär svampen i bitar. Stek svamp, lök och vitlök i olja i en stekpanna.
  2. Vispa ihop äggen lätt med vatten, salt och peppar. Häll smeten över den stekta svampen och löken så att den fördelas jämnt i stekpannan. Stek tills äggsmeten stelnat.
  3. Lyft lite emellanåt så att lös smet rinner ner mot bottnen. Krossa potatischipsen grovt över omeletten. Pudra över paprikapulvret och strö över persiljan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(24)