Öppen lasagne med spenat och paprikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.41 (29 betyg)

Lasagne på ett annorlunda vis. Går snabbt med färska pastaplattor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska lasagneplattor
  • Paprikasås:
  • 2 rostade röda paprikor eller motsvarande avrunnen, grillad paprika på burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 skalad, hackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad, hackad gul lök
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost
  • 100 g rostad valnöt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa paprika, citronsaft, salt, peppar och olivolja i en mixer till en slät sås. Hetta upp såsen i en kastrull.

Fyllning

  1. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök, gul lök och spenat. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen, smula i fetaosten och strö över valnötterna.

Lasagneplattor

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i lasagneplattorna, några stycken i taget, 20-30 sekunder. Om du inte använder färska plattor, låt de koka tills de är al dente.

Uppläggning

  1. Lägg plattorna på tallrikar eller ett stort fat. Klicka på spenat- och fetaostblandningen på ena halvan av lasagneplattan och vik över den andra halvan. Ringla paprikasåsen över lasagnen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g färska lasagneplattor
  • Paprikasås:
  • 2 rostade röda paprikor eller motsvarande avrunnen, grillad paprika på burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 skalad, hackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad, hackad gul lök
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost
  • 100 g rostad valnöt
  • 0.5 tsk salt

Öppen lasagne med spenat och paprikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.41 (29 betyg)

Lasagne på ett annorlunda vis. Går snabbt med färska pastaplattor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa paprika, citronsaft, salt, peppar och olivolja i en mixer till en slät sås. Hetta upp såsen i en kastrull.

Fyllning

  1. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök, gul lök och spenat. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen, smula i fetaosten och strö över valnötterna.

Lasagneplattor

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i lasagneplattorna, några stycken i taget, 20-30 sekunder. Om du inte använder färska plattor, låt de koka tills de är al dente.

Uppläggning

  1. Lägg plattorna på tallrikar eller ett stort fat. Klicka på spenat- och fetaostblandningen på ena halvan av lasagneplattan och vik över den andra halvan. Ringla paprikasåsen över lasagnen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)