Öppen lasagne med spenat och paprikasås

Betyg (1-5):
3.41 (29 betyg)

Lasagne på ett annorlunda vis. Går snabbt med färska pastaplattor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 500 g färska lasagneplattor
  • Paprikasås:
  • 2 rostade röda paprikor eller motsvarande avrunnen, grillad paprika på burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • Fyllning:
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 skalad, hackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad, hackad gul lök
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost
  • 100 g rostad valnöt

Gör så här

  1. Mixa paprika, citronsaft, salt, peppar och olivolja i en mixer till en slät sås. Hetta upp såsen i en kastrull.

Fyllning

  1. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök, gul lök och spenat. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen, smula i fetaosten och strö över valnötterna.

Lasagneplattor

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i lasagneplattorna, några stycken i taget, 20-30 sekunder. Om du inte använder färska plattor, låt de koka tills de är al dente.

Uppläggning

  1. Lägg plattorna på tallrikar eller ett stort fat. Klicka på spenat- och fetaostblandningen på ena halvan av lasagneplattan och vik över den andra halvan. Ringla paprikasåsen över lasagnen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pasta vongole - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 500 g färska lasagneplattor
  • Paprikasås:
  • 2 rostade röda paprikor eller motsvarande avrunnen, grillad paprika på burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • Fyllning:
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 skalad, hackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad, hackad gul lök
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost
  • 100 g rostad valnöt

Öppen lasagne med spenat och paprikasås

Betyg (1-5):
3.41 (29 betyg)

Lasagne på ett annorlunda vis. Går snabbt med färska pastaplattor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa paprika, citronsaft, salt, peppar och olivolja i en mixer till en slät sås. Hetta upp såsen i en kastrull.

Fyllning

  1. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök, gul lök och spenat. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen, smula i fetaosten och strö över valnötterna.

Lasagneplattor

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i lasagneplattorna, några stycken i taget, 20-30 sekunder. Om du inte använder färska plattor, låt de koka tills de är al dente.

Uppläggning

  1. Lägg plattorna på tallrikar eller ett stort fat. Klicka på spenat- och fetaostblandningen på ena halvan av lasagneplattan och vik över den andra halvan. Ringla paprikasåsen över lasagnen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pasta vongole - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies