Öppen lasagne med spenat och paprikasås

Betyg (1-5):
3.41 (29 betyg)

Lasagne på ett annorlunda vis. Går snabbt med färska pastaplattor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g färska lasagneplattor
  • Paprikasås:
  • 2 rostade röda paprikor eller motsvarande avrunnen, grillad paprika på burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 skalad, hackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad, hackad gul lök
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost
  • 100 g rostad valnöt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa paprika, citronsaft, salt, peppar och olivolja i en mixer till en slät sås. Hetta upp såsen i en kastrull.

Fyllning

  1. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök, gul lök och spenat. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen, smula i fetaosten och strö över valnötterna.

Lasagneplattor

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i lasagneplattorna, några stycken i taget, 20-30 sekunder. Om du inte använder färska plattor, låt de koka tills de är al dente.

Uppläggning

  1. Lägg plattorna på tallrikar eller ett stort fat. Klicka på spenat- och fetaostblandningen på ena halvan av lasagneplattan och vik över den andra halvan. Ringla paprikasåsen över lasagnen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Vegansk lasagne

(62)

Lax- och spenatpaj

(92)

Caesarsallad med räkor

(26)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g färska lasagneplattor
  • Paprikasås:
  • 2 rostade röda paprikor eller motsvarande avrunnen, grillad paprika på burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 skalad, hackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad, hackad gul lök
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost
  • 100 g rostad valnöt
  • 0.5 tsk salt

Öppen lasagne med spenat och paprikasås

Betyg (1-5):
3.41 (29 betyg)

Lasagne på ett annorlunda vis. Går snabbt med färska pastaplattor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa paprika, citronsaft, salt, peppar och olivolja i en mixer till en slät sås. Hetta upp såsen i en kastrull.

Fyllning

  1. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök, gul lök och spenat. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen, smula i fetaosten och strö över valnötterna.

Lasagneplattor

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i lasagneplattorna, några stycken i taget, 20-30 sekunder. Om du inte använder färska plattor, låt de koka tills de är al dente.

Uppläggning

  1. Lägg plattorna på tallrikar eller ett stort fat. Klicka på spenat- och fetaostblandningen på ena halvan av lasagneplattan och vik över den andra halvan. Ringla paprikasåsen över lasagnen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Vegansk lasagne

(62)

Lax- och spenatpaj

(92)

Caesarsallad med räkor

(26)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies