Öppen lasagne med rostade grönsaker
  • Ugn 250º

Öppen lasagne med rostade grönsaker

3.7 (10 betyg)

Snabb och vacker middag med smak av Italien

  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 250º

Tillagningstid: 30-40 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 paprikor, i klyftor
  • 1 zucchini, i bitar
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Tomatsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk socker, eller honung
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 8 färska pastaplattor
  • 150 g parmesanost, eller annan lagrad riven ost
  • 2 msk färsk basilika, plockade blad
  • 60 g salami
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda lök och grönsaker med chili, vitlök, olja, salt och peppar och lägg i en långpanna. Grilla högt upp i ugnen 10 minuter. Koka ihop crème fraiche, tomater, buljongtärning, socker och kryddor cirka 10 minuter.

  2. 2

    Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastaplattorna 3 minuter. Lägg 2 pastaplattor på varje tallrik och fördela grönsaksröran på dessa. Vik ihop till ett litet paket och häll över såsen.

  3. 3

    Toppa med riven parmesan, några basilikablad och eventuellt salami. Servera med en grönsallad. Lasagnen kan även göras i ugn som en vanlig lasagne. Gratinera då 10-15 minuter i 225 grader.

Servering

Blandad sallad
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar