Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg (1-5):
4.04 (28 betyg)

Mättande omelett som man fyller med fetaost och grönkål som rullas ihop.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 50 g smör, smält
  • Fyllning
  • 200 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 150 g fetaost
  • Tomatsallad
  • 250 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och bakpulver med 1 dl av mjölken till slät konsistens. Tillsätt resten av mjölken, ägg, smör och salt. Vispa till en jämn smet. Häll ut i en djup ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd runt så undersidan hamnar uppåt. Stek grönkål och vitlök i olja tills kålen mjuknat, smaka av med salt. Fördela hälften av kålen över den klara omeletten.
  3. Smula över hälften av fetaosten och rulla ihop omeletten med hjälp av bakplåtspappret till en kompakt rulle. Toppa med resterande grönkål.
  4. Tärna tomaterna fint och vänd runt med olja, vinäger, salt och peppar. Smula över resten av fetaosten och servera till omelettrullen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2019-10-17

Superenkelt att tillaga och sååå gott. Högsta betyg.

Coop

2019-05-13

Hej Maria, det är inte provlagat, men prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Lycka till och berätta gärna hur det går! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-13

Låter gott!. Jag vill gärna byta ut vetemjölet mot kanske bovete och fiberhusk eller nåt annat glutenfritt alternativ. Har ni nåt bra förslag på naturligt glutenfritt alernativ?

Marie

2019-05-10

Såå gott! Och såå enkelt! Jag la till lite chiliflakes i grönkålen, eftersom det binder sig så fint med kål och vitlök. Kan varmt rekommendera receptet!

Karolina

2019-05-05

Ser jättegott ut! Har någon tips på hur jag kan göra den mer keto/lchf-vänlig? Vad kan jag byta ut mjölet med? En matsked fiberhusk?

Coop

2019-04-04

Hej Marina Håkansson! Använd en långpanna, lika stor som en vanlig plåt. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Marina Håkansson

2019-04-02

Hur stor ska ugnsplåten vara?

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Moussakagratäng

(36)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 50 g smör, smält
  • Fyllning
  • 200 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 150 g fetaost
  • Tomatsallad
  • 250 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg (1-5):
4.04 (28 betyg)

Mättande omelett som man fyller med fetaost och grönkål som rullas ihop.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och bakpulver med 1 dl av mjölken till slät konsistens. Tillsätt resten av mjölken, ägg, smör och salt. Vispa till en jämn smet. Häll ut i en djup ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd runt så undersidan hamnar uppåt. Stek grönkål och vitlök i olja tills kålen mjuknat, smaka av med salt. Fördela hälften av kålen över den klara omeletten.
  3. Smula över hälften av fetaosten och rulla ihop omeletten med hjälp av bakplåtspappret till en kompakt rulle. Toppa med resterande grönkål.
  4. Tärna tomaterna fint och vänd runt med olja, vinäger, salt och peppar. Smula över resten av fetaosten och servera till omelettrullen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2019-10-17

Superenkelt att tillaga och sååå gott. Högsta betyg.

Coop

2019-05-13

Hej Maria, det är inte provlagat, men prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Lycka till och berätta gärna hur det går! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-13

Låter gott!. Jag vill gärna byta ut vetemjölet mot kanske bovete och fiberhusk eller nåt annat glutenfritt alternativ. Har ni nåt bra förslag på naturligt glutenfritt alernativ?

Marie

2019-05-10

Såå gott! Och såå enkelt! Jag la till lite chiliflakes i grönkålen, eftersom det binder sig så fint med kål och vitlök. Kan varmt rekommendera receptet!

Karolina

2019-05-05

Ser jättegott ut! Har någon tips på hur jag kan göra den mer keto/lchf-vänlig? Vad kan jag byta ut mjölet med? En matsked fiberhusk?

Coop

2019-04-04

Hej Marina Håkansson! Använd en långpanna, lika stor som en vanlig plåt. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Marina Håkansson

2019-04-02

Hur stor ska ugnsplåten vara?

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Moussakagratäng

(36)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies