Omelett med skinka och broccoli

Betyg (1-5):
3.42 (53 betyg)

Lätt lagad, god och nyttig är ugnsomeletten med skinka och broccoli.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 500 g fryst broccoli i små buketter
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 160 g strimlad skivad skinka

Gör så här

  1. Omelett med skinka och broccoli.
  2. Koka broccolibuketterna i saltat vatten cirka 3 minuter. Låt rinna av väl.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel.
  4. Smörj en ugnsfast form med olja.
  5. Smörj en ugnsfast form med olja. Slå i äggblandningen. Fördela broccoli och skinka i formen. Grädda i ugnen cirka 20 minuter tills omeletten stannat.

Servering

Servera omeletten med bröd, hårt eller mjukt, och en god ost. Och kanske lite grönsaksstavar före middagen.

Tips

Skiva ner några kokta potatisar i omeletten så räcker maten till flera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-08-10

Till Kristina: Det spelar ingen roll. Ju större form ju kortare tid tar det. Ta tex en som är 32 x 24.

Kristina

2017-07-13

Hur stor ugnsform?

Karin

2014-10-06

Har alltid undrat om tid och värme är beräknad efter varmluftsugn......

Elizabeth

2013-02-11

Om det står ca 20 min i ett recept, Heinrich Kaufmann.... så kan det mycket väl få stå inne i ugnen i 25 min. Det är helt beroende hur ugnen fungerar. Många ugnar gräddar olika, så därför står det säkert ca 20. Sen är det olika på märken hur mycket påsarna innehåller. Du kanske får ta en större form då.

Sofie

2012-01-14

Serverade broccolin vid sidan om och hade i ost i omeletten! Fick gärna göras om tyckte familjen!

Ninna/webbredaktionen

2012-01-10

Tack för att ni kommenterar och uppmärksammar oss på det här. Vi ändrar ugnstiden till 20-25 minuter istället och självklart går det bra att ta mindre mängd broccoli.

Kjell

2012-01-09

Det här blir bakläxa. Den såg ok ut när den stod i ugnen p g a att broccolin skymde allting, men när man väl lassade upp den på tallriken fick man en fin gul äggsås till skinkan och broccolin. 10-12 minuter. Pah.

Månkan

2012-01-09

Varför inte använda färsk broccoli??

Heinrich Kaufmann

2012-01-08

Fick inte plats med 500 g broccoli - dessutom innehöll mitt frusna paket 300 g. Tiden är i minsta laget!!! 25 min i ugnen blev lagom.

Liknande recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Caesarsallad seafood

(24)

Spenat- och fårostpaj

(4)

Ängssyrasoppa

(6)

Mexikansk vegopaj

(8)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

(7)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(49)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g fryst broccoli i små buketter
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 160 g strimlad skivad skinka

Omelett med skinka och broccoli

Betyg (1-5):
3.42 (53 betyg)

Lätt lagad, god och nyttig är ugnsomeletten med skinka och broccoli.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Omelett med skinka och broccoli.
  2. Koka broccolibuketterna i saltat vatten cirka 3 minuter. Låt rinna av väl.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel.
  4. Smörj en ugnsfast form med olja.
  5. Smörj en ugnsfast form med olja. Slå i äggblandningen. Fördela broccoli och skinka i formen. Grädda i ugnen cirka 20 minuter tills omeletten stannat.

Servering

Servera omeletten med bröd, hårt eller mjukt, och en god ost. Och kanske lite grönsaksstavar före middagen.

Tips

Skiva ner några kokta potatisar i omeletten så räcker maten till flera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-08-10

Till Kristina: Det spelar ingen roll. Ju större form ju kortare tid tar det. Ta tex en som är 32 x 24.

Kristina

2017-07-13

Hur stor ugnsform?

Karin

2014-10-06

Har alltid undrat om tid och värme är beräknad efter varmluftsugn......

Elizabeth

2013-02-11

Om det står ca 20 min i ett recept, Heinrich Kaufmann.... så kan det mycket väl få stå inne i ugnen i 25 min. Det är helt beroende hur ugnen fungerar. Många ugnar gräddar olika, så därför står det säkert ca 20. Sen är det olika på märken hur mycket påsarna innehåller. Du kanske får ta en större form då.

Sofie

2012-01-14

Serverade broccolin vid sidan om och hade i ost i omeletten! Fick gärna göras om tyckte familjen!

Ninna/webbredaktionen

2012-01-10

Tack för att ni kommenterar och uppmärksammar oss på det här. Vi ändrar ugnstiden till 20-25 minuter istället och självklart går det bra att ta mindre mängd broccoli.

Kjell

2012-01-09

Det här blir bakläxa. Den såg ok ut när den stod i ugnen p g a att broccolin skymde allting, men när man väl lassade upp den på tallriken fick man en fin gul äggsås till skinkan och broccolin. 10-12 minuter. Pah.

Månkan

2012-01-09

Varför inte använda färsk broccoli??

Heinrich Kaufmann

2012-01-08

Fick inte plats med 500 g broccoli - dessutom innehöll mitt frusna paket 300 g. Tiden är i minsta laget!!! 25 min i ugnen blev lagom.

Liknande recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Caesarsallad seafood

(24)

Spenat- och fårostpaj

(4)

Ängssyrasoppa

(6)

Mexikansk vegopaj

(8)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

(7)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(49)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies