Omelett med ost och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Att kunna laga omelett tillhör allmänbildningen. Här är en favorit med ost och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 8 klyftade små tomater
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och häll i vatten och salt. Vispa lätt.
  2. Värm upp olja i en stekpanna och häll i äggen. Sänk värmen. Dra med en stekspade från kanterna mot mitten så det rinner ner äggsmet mot pannans botten. omeletten veckar sig i mitten och blir luftig och god.
  3. Strö över ost och lägg på tomater. Servera med de grönsaker som kylen bjuder på.

Tips

Fyllningen kan varieras med t.ex. skinka eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 8 klyftade små tomater
  • 0.5 tsk salt

Omelett med ost och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Att kunna laga omelett tillhör allmänbildningen. Här är en favorit med ost och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och häll i vatten och salt. Vispa lätt.
  2. Värm upp olja i en stekpanna och häll i äggen. Sänk värmen. Dra med en stekspade från kanterna mot mitten så det rinner ner äggsmet mot pannans botten. omeletten veckar sig i mitten och blir luftig och god.
  3. Strö över ost och lägg på tomater. Servera med de grönsaker som kylen bjuder på.

Tips

Fyllningen kan varieras med t.ex. skinka eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)