Omelett med ost och tomat

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Att kunna laga omelett tillhör allmänbildningen. Här är en favorit med ost och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 8 klyftade små tomater
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och häll i vatten och salt. Vispa lätt.
  2. Värm upp olja i en stekpanna och häll i äggen. Sänk värmen. Dra med en stekspade från kanterna mot mitten så det rinner ner äggsmet mot pannans botten. omeletten veckar sig i mitten och blir luftig och god.
  3. Strö över ost och lägg på tomater. Servera med de grönsaker som kylen bjuder på.

Tips

Fyllningen kan varieras med t.ex. skinka eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(9)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Glasnudlar med ägg

(3)

Mexikansk vegopaj

(8)

Skink- och ostpaj

(5)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Öppen svampomelett

(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 8 klyftade små tomater
  • 0.5 tsk salt

Omelett med ost och tomat

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Att kunna laga omelett tillhör allmänbildningen. Här är en favorit med ost och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och häll i vatten och salt. Vispa lätt.
  2. Värm upp olja i en stekpanna och häll i äggen. Sänk värmen. Dra med en stekspade från kanterna mot mitten så det rinner ner äggsmet mot pannans botten. omeletten veckar sig i mitten och blir luftig och god.
  3. Strö över ost och lägg på tomater. Servera med de grönsaker som kylen bjuder på.

Tips

Fyllningen kan varieras med t.ex. skinka eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(9)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Glasnudlar med ägg

(3)

Mexikansk vegopaj

(8)

Skink- och ostpaj

(5)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Öppen svampomelett

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies