För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Omelett med ost och tomat

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Att kunna laga omelett tillhör allmänbildningen. Här är en favorit med ost och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 8 klyftade små tomater
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och häll i vatten och salt. Vispa lätt.
  2. Värm upp olja i en stekpanna och häll i äggen. Sänk värmen. Dra med en stekspade från kanterna mot mitten så det rinner ner äggsmet mot pannans botten. omeletten veckar sig i mitten och blir luftig och god.
  3. Strö över ost och lägg på tomater. Servera med de grönsaker som kylen bjuder på.

Tips

Fyllningen kan varieras med t.ex. skinka eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Fried rice med stekt ägg

(8)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Laxpudding - enkelt recept

(47)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Skink- och ostpaj

(6)

Caesarsallad med räkor

(26)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 8 klyftade små tomater
  • 0.5 tsk salt

Omelett med ost och tomat

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Att kunna laga omelett tillhör allmänbildningen. Här är en favorit med ost och tomat.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och häll i vatten och salt. Vispa lätt.
  2. Värm upp olja i en stekpanna och häll i äggen. Sänk värmen. Dra med en stekspade från kanterna mot mitten så det rinner ner äggsmet mot pannans botten. omeletten veckar sig i mitten och blir luftig och god.
  3. Strö över ost och lägg på tomater. Servera med de grönsaker som kylen bjuder på.

Tips

Fyllningen kan varieras med t.ex. skinka eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Fried rice med stekt ägg

(8)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Laxpudding - enkelt recept

(47)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Skink- och ostpaj

(6)

Caesarsallad med räkor

(26)