Omelett
  • Tid 10 min

Omelett "man tar vad man har"

4.27 (11 betyg)

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

2 portioner
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl hackade grönsaker, t ex lök, paprika och champinjoner
  • 4 skivor skinka, salami eller rökt lax
  • 1 dl riven eller smulad ost, t ex hushålls- eller fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna och ev skinka, salami eller rökt lax någon minut.

  2. 2

    Häll över äggblandningen och sprid ut allt jämnt i pannan. Stek på medelvärme tills omeletten nästan har stelnat. Strö över ost och garnera ev med någon färsk ört. Stek lite till och stjälp upp på tallriken. Servera med en grönsallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en omelett på helgens rester.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar