
Omelett i ugn
Betyg (1-5):
Snabblagad, krämig ugnsomelett med potatis och klassisk tomatsalsa. Enkelt och perfekt till både lunch och middag.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g potatis i stavar
- 1 msk olivolja
- Omelettsmet:
- 6 ägg
- 1 dl vatten
- 150 g riven lagrad ost
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Tomatsalsa:
- 3 tärnade tomater
- 1 hackad schalottenlök
- 3 msk ajvar relish
- 1 tsk sambal oelek
- 1 hackad koriander eller persilja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Bryn potatisen 3 minuter i olivolja. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme, cirka 20 centimeter i diameter och gärna med hög kant.
Omelettsmet
- Vispa ihop ingredienserna till omelettsmeten och slå den över potatisen.
- Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten stannat och fått fin färg, cirka 15 minuter.
Tomatsalsa
- Blanda ihop ingredienserna till salsan i en skål och servera till omeletten.
Liknande recept
Omelett i ugn
Betyg (1-5):
Snabblagad, krämig ugnsomelett med potatis och klassisk tomatsalsa. Enkelt och perfekt till både lunch och middag.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn potatisen 3 minuter i olivolja. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme, cirka 20 centimeter i diameter och gärna med hög kant.
Omelettsmet
- Vispa ihop ingredienserna till omelettsmeten och slå den över potatisen.
- Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten stannat och fått fin färg, cirka 15 minuter.
Tomatsalsa
- Blanda ihop ingredienserna till salsan i en skål och servera till omeletten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!