Olivoljemarinerade grönsaker

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Ett gott tillbehör som passar bra till det mesta.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 paprikor i strimlor
  • 500 g zucchini, i skivor
  • 2 röda lökar i klyftor
  • 350 g aubergine i skivor
  • 350 g svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda citronskal och saft med vitlöken, och låt det hela stå och dra medan du skär grönsakerna. Stek eller grilla alla grönsakerna hastigt i en mycket het panna, med lite av olivoljan.
  2. Lägg över i en skål och slå över resten av olivoljan, timjan samt citron- och vitlöksblandningen. Blanda runt ordentligt så att oljan fördelas på grönsakerna, salta och peppra. Låt grönsakerna marineras i cirka 30 minuter.

Servering

Servera som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(15)

Lax- och spenatpaj

(90)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 paprikor i strimlor
  • 500 g zucchini, i skivor
  • 2 röda lökar i klyftor
  • 350 g aubergine i skivor
  • 350 g svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Olivoljemarinerade grönsaker

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Ett gott tillbehör som passar bra till det mesta.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda citronskal och saft med vitlöken, och låt det hela stå och dra medan du skär grönsakerna. Stek eller grilla alla grönsakerna hastigt i en mycket het panna, med lite av olivoljan.
  2. Lägg över i en skål och slå över resten av olivoljan, timjan samt citron- och vitlöksblandningen. Blanda runt ordentligt så att oljan fördelas på grönsakerna, salta och peppra. Låt grönsakerna marineras i cirka 30 minuter.

Servering

Servera som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(15)

Lax- och spenatpaj

(90)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies