För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nypotatissallad med myntadressing

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färskpotatis (eller delikatesspotatis)
  • 150 g späda morötter
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 8 rädisor, skivade
  • 1 kruka finbladig grönkål eller svartkål, eller 50 g babyspenat
  • Myntadressing
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka i saltat vatten. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar om det behövs. Låt koka med potatisen de sista 3 min.
  2. Låt ånga av och svalna. Dela potatisarna om de är stora. Tina ärterna.

Myntadressing:

  1. Plocka bladen från myntan. Hacka fint. Blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över dressingen, salta och peppra.

Tips

Vänd runt potatisen i lite smör/ olja innan du blandar salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Krämig wasabisill

(8)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Korianderkyckling på spett

(3)

Klassiska falafel

(59)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g färskpotatis (eller delikatesspotatis)
  • 150 g späda morötter
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 8 rädisor, skivade
  • 1 kruka finbladig grönkål eller svartkål, eller 50 g babyspenat
  • Myntadressing
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar

Nypotatissallad med myntadressing

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka i saltat vatten. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar om det behövs. Låt koka med potatisen de sista 3 min.
  2. Låt ånga av och svalna. Dela potatisarna om de är stora. Tina ärterna.

Myntadressing:

  1. Plocka bladen från myntan. Hacka fint. Blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över dressingen, salta och peppra.

Tips

Vänd runt potatisen i lite smör/ olja innan du blandar salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Krämig wasabisill

(8)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Korianderkyckling på spett

(3)

Klassiska falafel

(59)