Nyfikenbollar

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 400 g kokta kikärtor
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
  • 2 st ägg
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till smeten + olja att steka i
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
  2. Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-05-03

400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......

Björn

2016-10-18

Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare

Liz

2016-10-01

Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!

Liknande recept

Laxtaco

(7)

Risfyllda grönsaker

(0)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(2)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 400 g kokta kikärtor
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
  • 2 st ägg
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till smeten + olja att steka i
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Nyfikenbollar

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
  2. Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-05-03

400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......

Björn

2016-10-18

Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare

Liz

2016-10-01

Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!

Liknande recept

Laxtaco

(7)

Risfyllda grönsaker

(0)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(2)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies