För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nyfikenbollar

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
  • 2 st ägg
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till smeten + olja att steka i
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
  2. Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-05-03

400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......

Björn

2016-10-18

Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare

Liz

2016-10-01

Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!

Liknande recept

Cashewnötstaco

(12)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Fredagsmys med tacos

(17)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten

(19)

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

(29)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
  • 2 st ägg
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till smeten + olja att steka i
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 tsk salt

Nyfikenbollar

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
  2. Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-05-03

400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......

Björn

2016-10-18

Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare

Liz

2016-10-01

Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!

Liknande recept

Cashewnötstaco

(12)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Fredagsmys med tacos

(17)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten

(19)

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

(29)