
Nyfikenbollar
Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt
- 2 dl hasselnötter
- 2 skivor vitt bröd t ex rostbröd
- 2 st ägg
- 2 dl persilja, hackad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olja till smeten + olja att steka i
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 400 g kokta kikärtor
- 1 tsk salt
Gör så här
- Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
- Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.
Liknande recept
Nyfikenbollar
Receptet hittar du även i kokboken Nyfiken grön av Kristin Johansson och Cecilia Blankens och fotograf Susanne Kindt
Gör så här
- Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
- Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-05-03
400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......
2016-10-18
Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare
2016-10-01
Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Marie
2017-05-03
400 g Kokta kikärtor.....då måste man koka egna då? För av 1 st. 400 g burk kikärtor blir bara kvar lite mer än 200 g kikärtor som avrunna......
Björn
2016-10-18
Lite spiskummin i smeten gjorde dem ännu godare
Liz
2016-10-01
Läckra smakrika som slog ut mina vanliga köttbullar i smak!