Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Kladdkakan har fått smak av krämig nutella och toppas med fluffigt marängtäcke. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 150 g smör
  • 1 dl nötkräm
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och häll i en bunke.
  2. Tillsätt nötkrämen och socker. Rör eller vispa tills smeten är slät. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och kakao och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig. Låt kallna.

Maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen). Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min.
  2. Ta bort kanten på formen. Toppa kakan med marängen och bränn med brännare till fin färg. Alternativt sätt ugnen på 200° grilleffekt och ställ in kakan högre upp i ugnen med luckan öppen. Grädda till fin färg, tar någon minut bara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-25

Hej Felicia! Det går bra att förbereda den, förvara den i rumstemperatur och inte i kylen så håller den utmärkt i flera dagar :) Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Felicia

2019-04-19

Hur blir denna om man tillagar en dag innan? Sjunker marängen ihop tills dagen efter?

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Saras påsktårta

(177)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 1 dl nötkräm
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker

Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Kladdkakan har fått smak av krämig nutella och toppas med fluffigt marängtäcke. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och häll i en bunke.
  2. Tillsätt nötkrämen och socker. Rör eller vispa tills smeten är slät. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och kakao och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig. Låt kallna.

Maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen). Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min.
  2. Ta bort kanten på formen. Toppa kakan med marängen och bränn med brännare till fin färg. Alternativt sätt ugnen på 200° grilleffekt och ställ in kakan högre upp i ugnen med luckan öppen. Grädda till fin färg, tar någon minut bara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-25

Hej Felicia! Det går bra att förbereda den, förvara den i rumstemperatur och inte i kylen så håller den utmärkt i flera dagar :) Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Felicia

2019-04-19

Hur blir denna om man tillagar en dag innan? Sjunker marängen ihop tills dagen efter?

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Saras påsktårta

(177)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies