Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Mild asiatisk krispig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 msk jordnötsolja
  • 50 g skivad svamp, t.ex. shiitake eller ostronskivling
  • 500 g asiatiska grönsaker tex. pak choy, böngroddar, spenat
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st delade hårdkokta ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 200 g fast tofu
  • 200 g nudlar (glas, ris eller ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong eller misosoppa

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs svampen 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare 3 minuter. Smaksätt med ostronsås. Tag upp grönsakerna.
  2. Stek tofubitarna ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela dem i portionsskålar. Fördela grönsakerna över nudlarna.
  4. Koka upp buljong och häll den över (eller misosoppa). Toppa med bitarna av ägg och tofu.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-02-18

Fina råvaror, men lite smaklös. Hade behövt en topping som stack ut och bröt mot resten av soppan.

Liknande recept

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Thaifiskbiffar

(56)

Glasnudlar med ägg

(3)

Vegetarisk risnudelwok

(4)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Ramen med salladskål och champinjoner

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk jordnötsolja
  • 50 g skivad svamp, t.ex. shiitake eller ostronskivling
  • 500 g asiatiska grönsaker tex. pak choy, böngroddar, spenat
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st delade hårdkokta ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 200 g fast tofu
  • 200 g nudlar (glas, ris eller ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong eller misosoppa

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Mild asiatisk krispig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs svampen 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare 3 minuter. Smaksätt med ostronsås. Tag upp grönsakerna.
  2. Stek tofubitarna ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela dem i portionsskålar. Fördela grönsakerna över nudlarna.
  4. Koka upp buljong och häll den över (eller misosoppa). Toppa med bitarna av ägg och tofu.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-02-18

Fina råvaror, men lite smaklös. Hade behövt en topping som stack ut och bröt mot resten av soppan.

Liknande recept

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Thaifiskbiffar

(56)

Glasnudlar med ägg

(3)

Vegetarisk risnudelwok

(4)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Ramen med salladskål och champinjoner

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies