Nougatbräck med mandel

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tre ingredienser räcker för att göra det här underbara adventsgodiset.

Tillagningstid: 30 min
35 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 300 g mörk choklad
  • 250 g nougat
  • 35 skalade sötmandlar

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Rör tills chokladen smält och ta bort från värmen.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form med måtten ca 17x17 cm. Häll i chokladen. Låt stelna ca 10 min i kylen.
  3. Rosta mandlarna i torr panna. Smält nougaten över vattenbadet. Häll den över chokladen i formen så den täcks.
  4. Garnera med mandlarna och ställ in i kylen att stelna. Skär i bitar vid servering. Förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-05

Jättegoda. Jag använde en god sort mörk choklad som jag gillar äta som den är (70%) och Odense nougat. Skippade mandeln denna gång, och de vart väldigt goda ändå - de var populära och gick åt snabbt! Mums :)

Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Barnens godast fikamellis

(2)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 300 g mörk choklad
  • 250 g nougat
  • 35 skalade sötmandlar

Nougatbräck med mandel

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tre ingredienser räcker för att göra det här underbara adventsgodiset.

Tillagningstid: 30 min
35 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Rör tills chokladen smält och ta bort från värmen.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form med måtten ca 17x17 cm. Häll i chokladen. Låt stelna ca 10 min i kylen.
  3. Rosta mandlarna i torr panna. Smält nougaten över vattenbadet. Häll den över chokladen i formen så den täcks.
  4. Garnera med mandlarna och ställ in i kylen att stelna. Skär i bitar vid servering. Förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-05

Jättegoda. Jag använde en god sort mörk choklad som jag gillar äta som den är (70%) och Odense nougat. Skippade mandeln denna gång, och de vart väldigt goda ändå - de var populära och gick åt snabbt! Mums :)

Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Barnens godast fikamellis

(2)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies