Nötstek med gräddsås

Betyg (1-5):
2.5 (32 betyg)

En utmärkt söndagsmiddag, kött, sås och potatis. Given succé!

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kg benfritt nötkött
  • 1.5 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten eller köttbuljong
  • Sås:
  • 6 dl vätska, sky + köttbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Bind upp köttet med ett steksnöre. Värm fettet och bryn steken runt om i en stekpanna. Flytta steken till en ugnsform. Krydda med salt och peppar och stick in en köttermometer.
  2. Späd med hälften av vätskan, spar lite till redning. Resten av vätskan tillsätts under stektiden. Ungefärlig tid i ugnen är 75-90 minuetr. När termometern visar 75°C är köttet genomstekt. Tag upp steken och håll den varm.
  3. Sila och mät skyn och tillsätt mer buljong. Vispa ut mjölet med lite av vätskan till redning. Koka upp skyn, rör ner redningen och låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av.

Servering

Skär steken i skivor och servera med kokt potatis, brysselkål och gelé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(47)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Helstekt Oxfilé

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg benfritt nötkött
  • 1.5 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten eller köttbuljong
  • Sås:
  • 6 dl vätska, sky + köttbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde

Nötstek med gräddsås

Betyg (1-5):
2.5 (32 betyg)

En utmärkt söndagsmiddag, kött, sås och potatis. Given succé!

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind upp köttet med ett steksnöre. Värm fettet och bryn steken runt om i en stekpanna. Flytta steken till en ugnsform. Krydda med salt och peppar och stick in en köttermometer.
  2. Späd med hälften av vätskan, spar lite till redning. Resten av vätskan tillsätts under stektiden. Ungefärlig tid i ugnen är 75-90 minuetr. När termometern visar 75°C är köttet genomstekt. Tag upp steken och håll den varm.
  3. Sila och mät skyn och tillsätt mer buljong. Vispa ut mjölet med lite av vätskan till redning. Koka upp skyn, rör ner redningen och låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av.

Servering

Skär steken i skivor och servera med kokt potatis, brysselkål och gelé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(47)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Helstekt Oxfilé

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies