Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 1 tim i ugn och kylskåp
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 äggvitor
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl torrostade och grovmixade hasselnötter
  • blandade färska bär
  • kakao
  • Chokladmousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll i sockret under vispning och vispa till ett hårt skum. Vänd ner mixade hasselnötter och klicka ut till 4–6 små tårtbottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim.

Chokladmousse:

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller mikro till nästan smält. Ta från värmen och rör tills helt smält. Vispa florsocker, kaffe och äggulor i en bunke. Rör ner äggvispet i chokladen och rör kraftigt till en slät kräm. Låt krämen svalna något. Vispa ner grädden lite i taget i chokladkrämen. Låt stå i kyl minst 1 tim. Skeda moussen på marängerna och toppa med bär vid servering. Pudra över kakao.

Tips

Rosta hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet i en kökshandduk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-01-03

Till ajan@orbststion.com och Freja: Det ska vara 2 äggulor i chokladmoussen.

Freja

2016-12-29

undrar också över äggulorna?

ajan@orbststion.com

2015-12-31

Ska det vara 2 äggulor i moussen det står inte angivet

Liknande recept

Blåbärscocotter

(18)

Krämig choklad med hackade nötter

(7)

Fruktsallad från D-flex

(8)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

(7)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

(28)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 äggvitor
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl torrostade och grovmixade hasselnötter
  • blandade färska bär
  • kakao
  • Chokladmousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 äggulor

Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 1 tim i ugn och kylskåp
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll i sockret under vispning och vispa till ett hårt skum. Vänd ner mixade hasselnötter och klicka ut till 4–6 små tårtbottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim.

Chokladmousse:

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller mikro till nästan smält. Ta från värmen och rör tills helt smält. Vispa florsocker, kaffe och äggulor i en bunke. Rör ner äggvispet i chokladen och rör kraftigt till en slät kräm. Låt krämen svalna något. Vispa ner grädden lite i taget i chokladkrämen. Låt stå i kyl minst 1 tim. Skeda moussen på marängerna och toppa med bär vid servering. Pudra över kakao.

Tips

Rosta hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet i en kökshandduk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-01-03

Till ajan@orbststion.com och Freja: Det ska vara 2 äggulor i chokladmoussen.

Freja

2016-12-29

undrar också över äggulorna?

ajan@orbststion.com

2015-12-31

Ska det vara 2 äggulor i moussen det står inte angivet

Liknande recept

Blåbärscocotter

(18)

Krämig choklad med hackade nötter

(7)

Fruktsallad från D-flex

(8)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

(7)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies