Nötpaj med pepparkaka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Knepet är att smula ner pepparkaka i degen och ge nötterna lite seg sötma av honung eller sirap.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 30 g stötta pepparkakor
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4 dl blandade nötkött, t ex hassel, valnöt och pinjenöt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap eller honung
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en bakform så att degen går upp en bit på kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt cirka 30 minuter.
  2. Bred ut nötterna i en långpanna, lägg hasselnötterna för sig. Rosta i mitten av ugnen 7 - 8 minuter. Gnugga bort en del av skalet på hasselnötterna med hushållspapper. Lägg nötterna i pajskalet.
  3. Blanda socker, sirap och fett i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Vispa äggen lätt i en skål, vispa ner dem i den varma sockersmeten och häll den över nötterna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen precis har stannat i mitten, 30 - 35 minuter.
  5. Låt pajen kallna helt, gärna till nästa dag.

Servering

Servera pajen i tunna skivor med frukt, till exempel färska fikon, vindruvor eller ananas och eventuellt en kula sorbet eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 30 g stötta pepparkakor
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4 dl blandade nötkött, t ex hassel, valnöt och pinjenöt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap eller honung
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 ägg

Nötpaj med pepparkaka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Knepet är att smula ner pepparkaka i degen och ge nötterna lite seg sötma av honung eller sirap.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en bakform så att degen går upp en bit på kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt cirka 30 minuter.
  2. Bred ut nötterna i en långpanna, lägg hasselnötterna för sig. Rosta i mitten av ugnen 7 - 8 minuter. Gnugga bort en del av skalet på hasselnötterna med hushållspapper. Lägg nötterna i pajskalet.
  3. Blanda socker, sirap och fett i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Vispa äggen lätt i en skål, vispa ner dem i den varma sockersmeten och häll den över nötterna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen precis har stannat i mitten, 30 - 35 minuter.
  5. Låt pajen kallna helt, gärna till nästa dag.

Servering

Servera pajen i tunna skivor med frukt, till exempel färska fikon, vindruvor eller ananas och eventuellt en kula sorbet eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies