Nötpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.59 (17 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör, delat i bitar
  • Fyllning:
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Kör snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Ställ in i kyl minst 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning

  1. Värm smör, socker, kakao, vetemjöl, grädde och honung under omrörning till det börjar sjuda. Rör ner nötterna.
  2. Bred ut nötblandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 8 minuter.
  3. Låt svalna.

Tips

Välj vilka nötter du gillar bäst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör, delat i bitar
  • Fyllning:
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk honung

Nötpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.59 (17 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Ställ in i kyl minst 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning

  1. Värm smör, socker, kakao, vetemjöl, grädde och honung under omrörning till det börjar sjuda. Rör ner nötterna.
  2. Bred ut nötblandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 8 minuter.
  3. Låt svalna.

Tips

Välj vilka nötter du gillar bäst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)