Nötpaj

Betyg (1-5):
2.69 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör, delat i bitar
  • Fyllning:
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Kör snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Ställ in i kyl minst 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning

  1. Värm smör, socker, kakao, vetemjöl, grädde och honung under omrörning till det börjar sjuda. Rör ner nötterna.
  2. Bred ut nötblandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 8 minuter.
  3. Låt svalna.

Tips

Välj vilka nötter du gillar bäst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppeltosca

(40)

Knäckig saffranstosca

(30)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Blåbärscocotter

(19)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör, delat i bitar
  • Fyllning:
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk honung

Nötpaj

Betyg (1-5):
2.69 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Ställ in i kyl minst 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning

  1. Värm smör, socker, kakao, vetemjöl, grädde och honung under omrörning till det börjar sjuda. Rör ner nötterna.
  2. Bred ut nötblandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 8 minuter.
  3. Låt svalna.

Tips

Välj vilka nötter du gillar bäst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppeltosca

(40)

Knäckig saffranstosca

(30)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Blåbärscocotter

(19)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies