Nötmarängtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(51)

Maräng, bär och nötter - kan det bli godare?

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 175 g hasselnöt
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pulverkaffe
  • 2 msk kakao
  • 250 g delade jordgubbar
  • 0.5 dl blad från färsk mynta

Gör så här

  1. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner nötterna i äggblandningen.
  2. Fördela smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel, rör ner i grädden. Ta ur nötbottnen ur formen. Bred över grädde, pudra med kakao och garnera eventuellt med jordgubbar och myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jag använder denna botten på fler sätt. Det passar väldigt bra med t ex Lemon Curdgrädde och jordgubbar. Man kan också göra två bottnar och lägga ihop med fyllning emellan. Det blir en slags "marängyta" på botten, därav namnet.

2014-06-16

Lisa

Katarina

2013-01-04

Överraskande god och lättbakad tårta att bjuda på vid alla tillfällen. Garneringen kan som sagt varieras efter tycke och smak. Passar ypperligt för den som inte är förtjust i klassisk tårtbotten. Tårtan blev väldigt saftig och mycket uppskattad av såväl barn som vuxna. Varför ordet maräng finns med i namnet är dock ett mysterium, alla vet väl att maräng görs av äggvita och socker?

Lisbeth

2012-11-07

Läser och läser, "Fyllning" är det inte något som är i tårtan eller emellan bottnar? Borde det inte stå "garnering"?

ingela

2012-11-07

Ska verkligen ägggulorna vara med? Det blir inte maräng då...

Jeanette

2012-11-07

Jag undrar, kan man byta ut hasselnötterna mot mandel om det är någon som är allergisk?

Coop

2012-11-07

Marängen är äggen, sockret och hasselnötterna.

Dorty Eriksson

2012-11-06

Marängtårta men ingen maräng?

Per-Olof Erickson

2012-11-05

God tårta till fars dag!

agneta mårtensson

2012-06-26

god och lättbakad tårta som kan varieas med olika bär t.ex. blåbär, hallon och körsbär. mums....

Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 175 g hasselnöt
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pulverkaffe
  • 2 msk kakao
  • 250 g delade jordgubbar
  • 0.5 dl blad från färsk mynta

Nötmarängtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(51)

Maräng, bär och nötter - kan det bli godare?

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner nötterna i äggblandningen.
  2. Fördela smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel, rör ner i grädden. Ta ur nötbottnen ur formen. Bred över grädde, pudra med kakao och garnera eventuellt med jordgubbar och myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jag använder denna botten på fler sätt. Det passar väldigt bra med t ex Lemon Curdgrädde och jordgubbar. Man kan också göra två bottnar och lägga ihop med fyllning emellan. Det blir en slags "marängyta" på botten, därav namnet.

2014-06-16

Lisa

Katarina

2013-01-04

Överraskande god och lättbakad tårta att bjuda på vid alla tillfällen. Garneringen kan som sagt varieras efter tycke och smak. Passar ypperligt för den som inte är förtjust i klassisk tårtbotten. Tårtan blev väldigt saftig och mycket uppskattad av såväl barn som vuxna. Varför ordet maräng finns med i namnet är dock ett mysterium, alla vet väl att maräng görs av äggvita och socker?

Lisbeth

2012-11-07

Läser och läser, "Fyllning" är det inte något som är i tårtan eller emellan bottnar? Borde det inte stå "garnering"?

ingela

2012-11-07

Ska verkligen ägggulorna vara med? Det blir inte maräng då...

Jeanette

2012-11-07

Jag undrar, kan man byta ut hasselnötterna mot mandel om det är någon som är allergisk?

Coop

2012-11-07

Marängen är äggen, sockret och hasselnötterna.

Dorty Eriksson

2012-11-06

Marängtårta men ingen maräng?

Per-Olof Erickson

2012-11-05

God tårta till fars dag!

agneta mårtensson

2012-06-26

god och lättbakad tårta som kan varieas med olika bär t.ex. blåbär, hallon och körsbär. mums....

Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)