Nötmarängtårta

Betyg (1-5):
4 (46 betyg)

Maräng, bär och nötter - kan det bli godare?

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 175 g hasselnöt
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pulverkaffe
  • 2 msk kakao
  • 250 g delade jordgubbar
  • 0.5 dl blad från färsk mynta

Gör så här

  1. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner nötterna i äggblandningen.
  2. Fördela smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel, rör ner i grädden. Ta ur nötbottnen ur formen. Bred över grädde, pudra med kakao och garnera eventuellt med jordgubbar och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jag använder denna botten på fler sätt. Det passar väldigt bra med t ex Lemon Curdgrädde och jordgubbar. Man kan också göra två bottnar och lägga ihop med fyllning emellan. Det blir en slags "marängyta" på botten, därav namnet.

2014-06-16

Lisa

Katarina

2013-01-04

Överraskande god och lättbakad tårta att bjuda på vid alla tillfällen. Garneringen kan som sagt varieras efter tycke och smak. Passar ypperligt för den som inte är förtjust i klassisk tårtbotten. Tårtan blev väldigt saftig och mycket uppskattad av såväl barn som vuxna. Varför ordet maräng finns med i namnet är dock ett mysterium, alla vet väl att maräng görs av äggvita och socker?

Lisbeth

2012-11-07

Läser och läser, "Fyllning" är det inte något som är i tårtan eller emellan bottnar? Borde det inte stå "garnering"?

ingela

2012-11-07

Ska verkligen ägggulorna vara med? Det blir inte maräng då...

Jeanette

2012-11-07

Jag undrar, kan man byta ut hasselnötterna mot mandel om det är någon som är allergisk?

Britta/Webbredaktionen

2012-11-07

Marängen är äggen, sockret och hasselnötterna.

Dorty Eriksson

2012-11-06

Marängtårta men ingen maräng?

Per-Olof Erickson

2012-11-05

God tårta till fars dag!

agneta mårtensson

2012-06-26

god och lättbakad tårta som kan varieas med olika bär t.ex. blåbär, hallon och körsbär. mums....

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 175 g hasselnöt
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pulverkaffe
  • 2 msk kakao
  • 250 g delade jordgubbar
  • 0.5 dl blad från färsk mynta

Nötmarängtårta

Betyg (1-5):
4 (46 betyg)

Maräng, bär och nötter - kan det bli godare?

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner nötterna i äggblandningen.
  2. Fördela smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel, rör ner i grädden. Ta ur nötbottnen ur formen. Bred över grädde, pudra med kakao och garnera eventuellt med jordgubbar och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jag använder denna botten på fler sätt. Det passar väldigt bra med t ex Lemon Curdgrädde och jordgubbar. Man kan också göra två bottnar och lägga ihop med fyllning emellan. Det blir en slags "marängyta" på botten, därav namnet.

2014-06-16

Lisa

Katarina

2013-01-04

Överraskande god och lättbakad tårta att bjuda på vid alla tillfällen. Garneringen kan som sagt varieras efter tycke och smak. Passar ypperligt för den som inte är förtjust i klassisk tårtbotten. Tårtan blev väldigt saftig och mycket uppskattad av såväl barn som vuxna. Varför ordet maräng finns med i namnet är dock ett mysterium, alla vet väl att maräng görs av äggvita och socker?

Lisbeth

2012-11-07

Läser och läser, "Fyllning" är det inte något som är i tårtan eller emellan bottnar? Borde det inte stå "garnering"?

ingela

2012-11-07

Ska verkligen ägggulorna vara med? Det blir inte maräng då...

Jeanette

2012-11-07

Jag undrar, kan man byta ut hasselnötterna mot mandel om det är någon som är allergisk?

Britta/Webbredaktionen

2012-11-07

Marängen är äggen, sockret och hasselnötterna.

Dorty Eriksson

2012-11-06

Marängtårta men ingen maräng?

Per-Olof Erickson

2012-11-05

God tårta till fars dag!

agneta mårtensson

2012-06-26

god och lättbakad tårta som kan varieas med olika bär t.ex. blåbär, hallon och körsbär. mums....

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies