
Nötknyten
Betyg (1-5):
Perfekt sätt att starta middagen! ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º-200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 filodegsark
- 1.5 dl hasselnötter
- 1.5 dl mandel
- 1.5 dl solrosfrön
- 1.5 dl pumpakärnor
- 1 citrongräs
- 12 vitlöksklyftor
- 2 dl sweet chilisås
- 2 msk tamarisoja eller japansk soja
- 0.5 dl rapsolja
- några droppar sesamolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i 6 x 6 cm stora bitar och tryck ner dubbla ark i mini-muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Håll koll, de får snabbt färg i slutet.
- Höj temperaturen till 200°. Fördela nötter, mandlar, frön och kärnor på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Finhacka citrongräs och vitlöksklyftor.
- Blanda med chilisås, soja och rapsolja i en kastrull och låt allt småkoka 5 min. Blanda ner nötterna i såsen och tillsätt sesamolja. Skeda upp nötblandningen i filodegskorgarna och servera som drinktilltugg.
Liknande recept
Nötknyten
Betyg (1-5):
Perfekt sätt att starta middagen! ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º-200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i 6 x 6 cm stora bitar och tryck ner dubbla ark i mini-muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Håll koll, de får snabbt färg i slutet.
- Höj temperaturen till 200°. Fördela nötter, mandlar, frön och kärnor på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Finhacka citrongräs och vitlöksklyftor.
- Blanda med chilisås, soja och rapsolja i en kastrull och låt allt småkoka 5 min. Blanda ner nötterna i såsen och tillsätt sesamolja. Skeda upp nötblandningen i filodegskorgarna och servera som drinktilltugg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!