Nötknyten

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Perfekt sätt att starta middagen! ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175-200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 6 filodegsark
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl mandel
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 citrongräs
  • 12 vitlöksklyftor
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • några droppar sesamolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i 6 x 6 cm stora bitar och tryck ner dubbla ark i mini-muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Håll koll, de får snabbt färg i slutet.
  2. Höj temperaturen till 200°. Fördela nötter, mandlar, frön och kärnor på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Finhacka citrongräs och vitlöksklyftor.
  3. Blanda med chilisås, soja och rapsolja i en kastrull och låt allt småkoka 5 min. Blanda ner nötterna i såsen och tillsätt sesamolja. Skeda upp nötblandningen i filodegskorgarna och servera som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

(3)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Julskinka med frörock

(0)

Surdegspizza med carpaccio

(0)

Grillad blomkål med jordnötssås

(2)

Fyllda fikon

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 filodegsark
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl mandel
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 citrongräs
  • 12 vitlöksklyftor
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • några droppar sesamolja

Nötknyten

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Perfekt sätt att starta middagen! ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175-200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i 6 x 6 cm stora bitar och tryck ner dubbla ark i mini-muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Håll koll, de får snabbt färg i slutet.
  2. Höj temperaturen till 200°. Fördela nötter, mandlar, frön och kärnor på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Finhacka citrongräs och vitlöksklyftor.
  3. Blanda med chilisås, soja och rapsolja i en kastrull och låt allt småkoka 5 min. Blanda ner nötterna i såsen och tillsätt sesamolja. Skeda upp nötblandningen i filodegskorgarna och servera som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

(3)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Julskinka med frörock

(0)

Surdegspizza med carpaccio

(0)

Grillad blomkål med jordnötssås

(2)

Fyllda fikon

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies