Nötknyten

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Perfekt sätt att starta middagen! ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175-200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 6 filodegsark
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl mandel
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 citrongräs
  • 12 vitlöksklyftor
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • några droppar sesamolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i 6 x 6 cm stora bitar och tryck ner dubbla ark i mini-muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Håll koll, de får snabbt färg i slutet.
  2. Höj temperaturen till 200°. Fördela nötter, mandlar, frön och kärnor på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Finhacka citrongräs och vitlöksklyftor.
  3. Blanda med chilisås, soja och rapsolja i en kastrull och låt allt småkoka 5 min. Blanda ner nötterna i såsen och tillsätt sesamolja. Skeda upp nötblandningen i filodegskorgarna och servera som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Vegopiroger - Coop

(8)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 6 filodegsark
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl mandel
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 citrongräs
  • 12 vitlöksklyftor
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • några droppar sesamolja

Nötknyten

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Perfekt sätt att starta middagen! ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175-200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i 6 x 6 cm stora bitar och tryck ner dubbla ark i mini-muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Håll koll, de får snabbt färg i slutet.
  2. Höj temperaturen till 200°. Fördela nötter, mandlar, frön och kärnor på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Finhacka citrongräs och vitlöksklyftor.
  3. Blanda med chilisås, soja och rapsolja i en kastrull och låt allt småkoka 5 min. Blanda ner nötterna i såsen och tillsätt sesamolja. Skeda upp nötblandningen i filodegskorgarna och servera som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Vegopiroger - Coop

(8)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies