För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nötbröd

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Välj dina favoritnötter och baka ett gott bröd.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250-225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37º)
  • 2 tsk honung, socker eller sirap
  • 2 msk olja, gärna valnötsolja
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl special
  • 100 g grovhackade nötkött, t ex valnötter eller hasselnötter

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, nötter och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  2. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  3. Dela degen i 2 delar och rulla ut till limpor. Lägg dem i smorda avlånga bakformar (à ca 1,5 liter). Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
  4. Strö lite mjöl på brödet och gör några snitt med en vass kniv. Sänk temperaturen till 225º och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Lingonmarmelad

(2)

Grova frukostbullar

(84)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Apelsinsallad

(24)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Smoothie bowl

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37º)
  • 2 tsk honung, socker eller sirap
  • 2 msk olja, gärna valnötsolja
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl special
  • 100 g grovhackade nötkött, t ex valnötter eller hasselnötter

Nötbröd

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Välj dina favoritnötter och baka ett gott bröd.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250-225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, nötter och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  2. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  3. Dela degen i 2 delar och rulla ut till limpor. Lägg dem i smorda avlånga bakformar (à ca 1,5 liter). Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
  4. Strö lite mjöl på brödet och gör några snitt med en vass kniv. Sänk temperaturen till 225º och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Lingonmarmelad

(2)

Grova frukostbullar

(84)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Apelsinsallad

(24)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Smoothie bowl

(3)