Nöt- och lökpaj

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Cashewnötter och vispgrädde ger fina runda smaker till pajfyllningen. Syrliga granatäppelkärnor passar utmärkt som topping.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 dl vitt vin eller vatten
  • 100 g cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 dl lingon
  • 0.5 dl persilja

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp, cirka 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform (cirka 23 centimeter i diameter). Nagga degbottnen och förgrädda den i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs löken mjuk i fett i en stekpanna på svag värme. Rör ner sockret och låt löken karamelliseras. Häll på vin eller vatten och låt puttra några minuter. Lägg löken i pajskalet och strö över nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten i pajformen.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och skär i munsbitar. Garnera med lingon och bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Älgköttbullar

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fish tacos deluxe

(32)
13 st
  • Deg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 dl vitt vin eller vatten
  • 100 g cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 dl lingon
  • 0.5 dl persilja

Nöt- och lökpaj

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Cashewnötter och vispgrädde ger fina runda smaker till pajfyllningen. Syrliga granatäppelkärnor passar utmärkt som topping.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp, cirka 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform (cirka 23 centimeter i diameter). Nagga degbottnen och förgrädda den i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs löken mjuk i fett i en stekpanna på svag värme. Rör ner sockret och låt löken karamelliseras. Häll på vin eller vatten och låt puttra några minuter. Lägg löken i pajskalet och strö över nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten i pajformen.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och skär i munsbitar. Garnera med lingon och bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Älgköttbullar

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies