För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nöt- och lökpaj

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Cashewnötter och vispgrädde ger fina runda smaker till pajfyllningen. Syrliga granatäppelkärnor passar utmärkt som topping.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 dl vitt vin eller vatten
  • 100 g cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 0.5 dl lingon
  • 0.5 dl persilja

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp, cirka 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform (cirka 23 centimeter i diameter). Nagga degbottnen och förgrädda den i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs löken mjuk i fett i en stekpanna på svag värme. Rör ner sockret och låt löken karamelliseras. Häll på vin eller vatten och låt puttra några minuter. Lägg löken i pajskalet och strö över nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten i pajformen.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och skär i munsbitar. Garnera med lingon och bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Falafel från Falafelbaren

(19)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Inlagd sill

(16)

Koreansk BBQ-taco

(3)

Klassisk laxburgare

(2)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)
14 st
  • Deg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 dl vitt vin eller vatten
  • 100 g cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 0.5 dl lingon
  • 0.5 dl persilja

Nöt- och lökpaj

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Cashewnötter och vispgrädde ger fina runda smaker till pajfyllningen. Syrliga granatäppelkärnor passar utmärkt som topping.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp, cirka 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform (cirka 23 centimeter i diameter). Nagga degbottnen och förgrädda den i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs löken mjuk i fett i en stekpanna på svag värme. Rör ner sockret och låt löken karamelliseras. Häll på vin eller vatten och låt puttra några minuter. Lägg löken i pajskalet och strö över nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten i pajformen.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och skär i munsbitar. Garnera med lingon och bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Falafel från Falafelbaren

(19)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Inlagd sill

(16)

Koreansk BBQ-taco

(3)

Klassisk laxburgare

(2)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)