Norrlandspizza

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Med renskav och västerbottenost på pizzan får man verkligen nordliga vibbar.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pizzadeg:
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja till stekning
  • 240 g renskav
  • 1 tsk sambal oelek
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 1 paprikor
  • 15 st cocktailtomater
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º (fingervarmt). <br>Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.<br> Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter.<br>
  2. Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven och sambal oelek. <br>Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.<br>
  3. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.<br>
  4. Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.<br> Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten.<br>
  5. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anja

2016-01-03

Verkligen att rekommendera. Såååå gott

Elias bajsesson

2015-04-01

När jag Köping njuta.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Fish tacos deluxe

(32)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)
14 st
  • Pizzadeg:
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja till stekning
  • 240 g renskav
  • 1 tsk sambal oelek
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 1 paprikor
  • 15 st cocktailtomater
  • färsk timjan

Norrlandspizza

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Med renskav och västerbottenost på pizzan får man verkligen nordliga vibbar.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º (fingervarmt). <br>Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.<br> Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter.<br>
  2. Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven och sambal oelek. <br>Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.<br>
  3. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.<br>
  4. Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.<br> Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten.<br>
  5. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anja

2016-01-03

Verkligen att rekommendera. Såååå gott

Elias bajsesson

2015-04-01

När jag Köping njuta.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Fish tacos deluxe

(32)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies