För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Norrlandspizza

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Med renskav och västerbottenost på pizzan får man verkligen nordliga vibbar.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pizzadeg:
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja till stekning
  • 240 g renskav
  • 1 tsk sambal oelek
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 1 paprikor
  • 15 st cocktailtomater
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º (fingervarmt). <br>Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.<br> Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter.<br>
  2. Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven och sambal oelek. <br>Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.<br>
  3. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.<br>
  4. Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.<br> Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten.<br>
  5. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anja

2016-01-03

Verkligen att rekommendera. Såååå gott

Elias bajsesson

2015-04-01

När jag Köping njuta.

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Chilibiff-wrap

(4)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(10)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Pizzadeg:
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja till stekning
  • 240 g renskav
  • 1 tsk sambal oelek
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 1 paprikor
  • 15 st cocktailtomater
  • färsk timjan

Norrlandspizza

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Med renskav och västerbottenost på pizzan får man verkligen nordliga vibbar.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º (fingervarmt). <br>Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.<br> Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter.<br>
  2. Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven och sambal oelek. <br>Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.<br>
  3. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.<br>
  4. Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.<br> Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten.<br>
  5. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anja

2016-01-03

Verkligen att rekommendera. Såååå gott

Elias bajsesson

2015-04-01

När jag Köping njuta.

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Chilibiff-wrap

(4)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(10)