Nobissås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Nobissås är en underbart god sås med smakrika ingredienser som crème fraîche, dijonsenap, vitlök och gräslök. En sås som passar bra till kött, fisk och vegetariska rätter.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 ägg
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl neutral olja
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk gräslök

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Kyl med vatten och skala.
  2. Mixa eller vispa sönder ägget och blanda med vinäger och senap. Vispa ner oljan lite i taget till en tjock sås. (Med stavmixer mixas ägg, vinäger, senap och olja på en gång, det tar 10-20 sekunder.)
  3. Blanda i crème fraiche och smaksätt med vitlök, peppar, salt och gräslök. Låt stå i kylen och mogna i smak.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 ägg
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl neutral olja
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk gräslök

Nobissås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Nobissås är en underbart god sås med smakrika ingredienser som crème fraîche, dijonsenap, vitlök och gräslök. En sås som passar bra till kött, fisk och vegetariska rätter.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Kyl med vatten och skala.
  2. Mixa eller vispa sönder ägget och blanda med vinäger och senap. Vispa ner oljan lite i taget till en tjock sås. (Med stavmixer mixas ägg, vinäger, senap och olja på en gång, det tar 10-20 sekunder.)
  3. Blanda i crème fraiche och smaksätt med vitlök, peppar, salt och gräslök. Låt stå i kylen och mogna i smak.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)