För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nobelkyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

I den här rätten sitter hemligheten i såsen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk hel kyckling
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1.5 msk smält smör,till pensling
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Gräddsås:
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl hönsbuljong, av tärning eller sky av skrovet
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1 msk vinbärsgelé, svart
  • 1 msk roquefortost
  • 1 krm salt eller efter smak

Gör så här

  1. Salta, peppra och bryn kycklingen runt om i en stekpanna. Stek den sedan i ugnen i 125°C ca 1,5 timme. Låt kycklingen svalna i rumstemperatur.
  2. Bena ur fågeln och lägg köttet i en ugnsform. Pensla med smält smör och värm ca 10 minuter i ugnen i 150°C innan servering.
  3. Koka ev en sky på skrovet eller använd hönsbuljong av tärning till såsen. Smält smöret till såsen i en kastrull och rör ner mjölet. Häll på varm buljong eller silad sky under vispning och låt koka ett par minuter. Tillsätt grädden och reducera till önskad konsistens.
  4. Smaka av med smör, salt och peppar. Såsen blir extra pikant med gelé och roquefortost.

Servering

Servera kycklingen med stekt klyftpotatis, små fina ärtor, gelé och den goda gräddsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling fantastica

(20)

Sommarsallad med grillad kyckling

(5)

Masaledar murghi - röd kyckling

(8)

Spansk paella

(13)

Poké bowl med kyckling

(6)

Ost- och pestofylld kyckling

(17)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(76)

Hel kyckling med äppelcidersås

(46)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färsk hel kyckling
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1.5 msk smält smör,till pensling
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Gräddsås:
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl hönsbuljong, av tärning eller sky av skrovet
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1 msk vinbärsgelé, svart
  • 1 msk roquefortost
  • 1 krm salt eller efter smak

Nobelkyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

I den här rätten sitter hemligheten i såsen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta, peppra och bryn kycklingen runt om i en stekpanna. Stek den sedan i ugnen i 125°C ca 1,5 timme. Låt kycklingen svalna i rumstemperatur.
  2. Bena ur fågeln och lägg köttet i en ugnsform. Pensla med smält smör och värm ca 10 minuter i ugnen i 150°C innan servering.
  3. Koka ev en sky på skrovet eller använd hönsbuljong av tärning till såsen. Smält smöret till såsen i en kastrull och rör ner mjölet. Häll på varm buljong eller silad sky under vispning och låt koka ett par minuter. Tillsätt grädden och reducera till önskad konsistens.
  4. Smaka av med smör, salt och peppar. Såsen blir extra pikant med gelé och roquefortost.

Servering

Servera kycklingen med stekt klyftpotatis, små fina ärtor, gelé och den goda gräddsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling fantastica

(20)

Sommarsallad med grillad kyckling

(5)

Masaledar murghi - röd kyckling

(8)

Spansk paella

(13)

Poké bowl med kyckling

(6)

Ost- och pestofylld kyckling

(17)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(76)

Hel kyckling med äppelcidersås

(46)