No bake cheesecake med bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (68 betyg)

No bake cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex. Tårtan ska stå kallt en bra stund, men håll ut - den är garanterat värd att vänta på!

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
  • 100 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl socker
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 dl bär eller frukt i bitar

Gör så här

  1. Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
  3. Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pepparkakscheesecake med citronsmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
  • 100 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl socker
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 dl bär eller frukt i bitar

No bake cheesecake med bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (68 betyg)

No bake cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex. Tårtan ska stå kallt en bra stund, men håll ut - den är garanterat värd att vänta på!

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
  3. Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pepparkakscheesecake med citronsmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)