Nimboo kay chawal - citronris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

Gult och fint syrligt ris som passar så bra ihop med kryddiga grytor.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl basmatiris, eller annat långkornigt ris
  • 100 g osaltat smör
  • 0.5 tsk senapsfrön, helst svarta
  • 0.5 tsk malen mald spiskummin
  • 1 liten skivad gul lök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • 1 klyftad citron

Gör så här

  1. Skölj riset, lägg det i blöt i rikligt med vatten cirka 20 minuter och låt det sedan rinna av ordentligt. Hetta upp smöret i en gryta eller rymlig kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Fräs senapsfrön och spiskummin 5-10 sekunder. Fräs sedan löken cirka 30 sekunder.
  2. Blanda i gurkmeja, avrunnet ris, citronskal, pressad citronsaft och rör om. Häll på vattnet, tillsätt salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka sakta cirka 20 minuter under lock.
  3. Dra kastrullen från värmen och låt stå ytterligare 5 minuter under lock. Fluffa upp riset med en gaffel före serveringen och garnera med tunna citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Sushibowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(26)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl basmatiris, eller annat långkornigt ris
  • 100 g osaltat smör
  • 0.5 tsk senapsfrön, helst svarta
  • 0.5 tsk malen mald spiskummin
  • 1 liten skivad gul lök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • 1 klyftad citron

Nimboo kay chawal - citronris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

Gult och fint syrligt ris som passar så bra ihop med kryddiga grytor.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj riset, lägg det i blöt i rikligt med vatten cirka 20 minuter och låt det sedan rinna av ordentligt. Hetta upp smöret i en gryta eller rymlig kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Fräs senapsfrön och spiskummin 5-10 sekunder. Fräs sedan löken cirka 30 sekunder.
  2. Blanda i gurkmeja, avrunnet ris, citronskal, pressad citronsaft och rör om. Häll på vattnet, tillsätt salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka sakta cirka 20 minuter under lock.
  3. Dra kastrullen från värmen och låt stå ytterligare 5 minuter under lock. Fluffa upp riset med en gaffel före serveringen och garnera med tunna citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Sushibowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(26)