Nikkaluoktasoppa

Betyg (1-5):
2.9 (124 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 350 g nötfärs (10%)
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 2 msk senap
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 strimlad purjolök
  • 150 g strimlat vitkål
  • 1 msk soja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 dl klippt persilja
  • Tillbehör:
  • 4 portionsbröd
  • 150 g skivad ost

Gör så här

  1. Stek färsen i fettet i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter. Lägg i purjo och vitkål. Koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.

Servering

Servera med bröd och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2016-01-10

Gott och nyttigt, lätt att laga!

Lothar Hofmann

2015-07-04

http://www.myheimat.de/marburg/kultur/nikkaluokta-suppe-das-rezept-d935849.html

Liknande recept

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 350 g nötfärs (10%)
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 2 msk senap
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 strimlad purjolök
  • 150 g strimlat vitkål
  • 1 msk soja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 dl klippt persilja
  • Tillbehör:
  • 4 portionsbröd
  • 150 g skivad ost

Nikkaluoktasoppa

Betyg (1-5):
2.9 (124 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i fettet i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter. Lägg i purjo och vitkål. Koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.

Servering

Servera med bröd och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2016-01-10

Gott och nyttigt, lätt att laga!

Lothar Hofmann

2015-07-04

http://www.myheimat.de/marburg/kultur/nikkaluokta-suppe-das-rezept-d935849.html

Liknande recept

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies