Nikkaluoktasoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.92 (127 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g nötfärs (10%)
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 2 msk senap
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 strimlad purjolök
  • 150 g strimlat vitkål
  • 1 msk soja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 dl klippt persilja
  • 2.5 krm salt
  • Tillbehör:
  • 4 portionsbröd
  • 150 g skivad ost

Gör så här

  1. Stek färsen i fettet i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter. Lägg i purjo och vitkål. Koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.

Servering

Servera med bröd och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2016-01-10

Gott och nyttigt, lätt att laga!

Lothar Hofmann

2015-07-04

http://www.myheimat.de/marburg/kultur/nikkaluokta-suppe-das-rezept-d935849.html

Liknande recept

Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 350 g nötfärs (10%)
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 2 msk senap
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 strimlad purjolök
  • 150 g strimlat vitkål
  • 1 msk soja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 dl klippt persilja
  • 2.5 krm salt
  • Tillbehör:
  • 4 portionsbröd
  • 150 g skivad ost

Nikkaluoktasoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.92 (127 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i fettet i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter. Lägg i purjo och vitkål. Koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.

Servering

Servera med bröd och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2016-01-10

Gott och nyttigt, lätt att laga!

Lothar Hofmann

2015-07-04

http://www.myheimat.de/marburg/kultur/nikkaluokta-suppe-das-rezept-d935849.html

Liknande recept

Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)