Nektarinsallad med couscous och halloumi

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

I likhet med en massa andra frukter och grönsaker, är nektariner jättegoda och jätteenkla att grilla. Perfekt som kontrast mot sältan i halloumi eller fetaost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl couscous
  • 2 msk smör
  • 200 g halloumi
  • 4 nektariner
  • 1 rödlök
  • 70 g rucola
  • Citronette:
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner smöret.
  2. Skär halloumin i fyra skivor och nektarinerna i klyftor. Skala och klyfta löken. Stek eller grilla löken mjuk. Stek eller grilla nektarinklyftorna och halloumin till fin färg.
  3. Blanda citronsaft, olja, honung, chiliflakes och salt. Fördela couscous, rucola, halloumi, nektariner och lök på ett fat och ringla över citronetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2018-07-03

Mycket god,enkel och snabbt tillagad sommarsallad.

Daniel

2018-02-14

Jättegott och enkelt att laga!

Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

(69)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl couscous
  • 2 msk smör
  • 200 g halloumi
  • 4 nektariner
  • 1 rödlök
  • 70 g rucola
  • Citronette:
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt

Nektarinsallad med couscous och halloumi

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

I likhet med en massa andra frukter och grönsaker, är nektariner jättegoda och jätteenkla att grilla. Perfekt som kontrast mot sältan i halloumi eller fetaost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner smöret.
  2. Skär halloumin i fyra skivor och nektarinerna i klyftor. Skala och klyfta löken. Stek eller grilla löken mjuk. Stek eller grilla nektarinklyftorna och halloumin till fin färg.
  3. Blanda citronsaft, olja, honung, chiliflakes och salt. Fördela couscous, rucola, halloumi, nektariner och lök på ett fat och ringla över citronetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2018-07-03

Mycket god,enkel och snabbt tillagad sommarsallad.

Daniel

2018-02-14

Jättegott och enkelt att laga!

Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

(69)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies