Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg (1-5):
2.94 (31 betyg)

Läcker bärkaka med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 urkärnade nektariner i tunna skivor
  • 100 g björnbär
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 20 g björnbär
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
  2. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
  3. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Banoffee-paj

(81)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 urkärnade nektariner i tunna skivor
  • 100 g björnbär
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 20 g björnbär
  • 1 tsk florsocker

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg (1-5):
2.94 (31 betyg)

Läcker bärkaka med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
  2. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
  3. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Banoffee-paj

(81)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies