Nattjästa frukostbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (12 betyg)

Frukostfrallor som kalljäser under natten är sommarens succé. Perfekt till semesterns långfrukost.

Tillagningstid: 30 min + 9 tim jäsning
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 g jäst
  • 2 dl mjölk, kylskåpskall
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl special ( + 0,5 dl till bakbordet)
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • vallmofrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, honung och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl och smör och arbeta ihop till en deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  2. Forma degen till en längd och dela i 12 bitar. Rulla varje bit till en slät bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. (Plåten ska få plats i kylen.)
  3. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur ca 1 timme. Täck med plast eller stoppa in hela plåten i en plastpåse. Ställ in i kylen och låt jäsa över natten, 8–10 timmar.
  4. Ta bort plasten och låt stå på bänken medan ugnen värms till 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Väg gärna mjölet så blir degen perfekt, 1 dl mjöl = 60 g.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Susanna och Anna! Frallorna blev bra när vi provlagade dem, dock är det bra att de mjölas ordentligt. Att de skrumpnade ihop för er kan ha att göra med att det har varit för varmt i sommar och att dom då har överjäst. Mvh, provköket

Anna

2020-07-26

Mina jäste också fint i rumstemperatur men skrumpnade ihop när de stod i kylen över natten. De jäste inte heller upp igen utan blev rätt så platta. Skulle man väntat med att forma dem och bara låtit degen stå i kylen som den var istället?

Susanna

2020-07-04

Goda men de blir inte som på bilden: jäser fint första timmen, men när jag tar ut dem ur kylen på morgonen för att grädda, så har de skrumpnat ihop. Vad gör jag för fel?

Liknande recept

Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Quinoagröt med tropisk topping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Energikick

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 12 g jäst
  • 2 dl mjölk, kylskåpskall
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl special ( + 0,5 dl till bakbordet)
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • vallmofrön

Nattjästa frukostbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (12 betyg)

Frukostfrallor som kalljäser under natten är sommarens succé. Perfekt till semesterns långfrukost.

Tillagningstid: 30 min + 9 tim jäsning
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, honung och salt. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl och smör och arbeta ihop till en deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  2. Forma degen till en längd och dela i 12 bitar. Rulla varje bit till en slät bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. (Plåten ska få plats i kylen.)
  3. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur ca 1 timme. Täck med plast eller stoppa in hela plåten i en plastpåse. Ställ in i kylen och låt jäsa över natten, 8–10 timmar.
  4. Ta bort plasten och låt stå på bänken medan ugnen värms till 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Väg gärna mjölet så blir degen perfekt, 1 dl mjöl = 60 g.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Susanna och Anna! Frallorna blev bra när vi provlagade dem, dock är det bra att de mjölas ordentligt. Att de skrumpnade ihop för er kan ha att göra med att det har varit för varmt i sommar och att dom då har överjäst. Mvh, provköket

Anna

2020-07-26

Mina jäste också fint i rumstemperatur men skrumpnade ihop när de stod i kylen över natten. De jäste inte heller upp igen utan blev rätt så platta. Skulle man väntat med att forma dem och bara låtit degen stå i kylen som den var istället?

Susanna

2020-07-04

Goda men de blir inte som på bilden: jäser fint första timmen, men när jag tar ut dem ur kylen på morgonen för att grädda, så har de skrumpnat ihop. Vad gör jag för fel?

Liknande recept

Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Quinoagröt med tropisk topping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Energikick

Betyg
Betyg
(5)