Nässelscones

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk torkade nässlor
  • 100 g smör
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl filmjölk
  • 0.5 dl mjöl till utbakningen
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och nässlor i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt dem, apelsinskalet och filmjölken i mjölblandningen. Kör allt i matberedaren till en kladdig deg.
  2. Baka ut degen genom att forma 12 små runda scones av degen, använd lite mjöl om det är för kladdigt.
  3. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Servering

Servera gärna sconesen med apelsinmarmelad och färsk getost som rullas i torkade nässlor. Scones är godast nygräddade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssmoothie

(12)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Jordgubbssmoothie

(96)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk torkade nässlor
  • 100 g smör
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl filmjölk
  • 0.5 dl mjöl till utbakningen
  • 1 tsk salt

Nässelscones

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och nässlor i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt dem, apelsinskalet och filmjölken i mjölblandningen. Kör allt i matberedaren till en kladdig deg.
  2. Baka ut degen genom att forma 12 små runda scones av degen, använd lite mjöl om det är för kladdigt.
  3. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Servering

Servera gärna sconesen med apelsinmarmelad och färsk getost som rullas i torkade nässlor. Scones är godast nygräddade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssmoothie

(12)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Jordgubbssmoothie

(96)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies