Nässelscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk torkade nässlor
  • 100 g smör
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl filmjölk
  • 0.5 dl mjöl till utbakningen
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och nässlor i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt dem, apelsinskalet och filmjölken i mjölblandningen. Kör allt i matberedaren till en kladdig deg.
  2. Baka ut degen genom att forma 12 små runda scones av degen, använd lite mjöl om det är för kladdigt.
  3. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Servering

Servera gärna sconesen med apelsinmarmelad och färsk getost som rullas i torkade nässlor. Scones är godast nygräddade.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk torkade nässlor
  • 100 g smör
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl filmjölk
  • 0.5 dl mjöl till utbakningen
  • 1 tsk salt

Nässelscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och nässlor i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt dem, apelsinskalet och filmjölken i mjölblandningen. Kör allt i matberedaren till en kladdig deg.
  2. Baka ut degen genom att forma 12 små runda scones av degen, använd lite mjöl om det är för kladdigt.
  3. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Servering

Servera gärna sconesen med apelsinmarmelad och färsk getost som rullas i torkade nässlor. Scones är godast nygräddade.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)