Mynta- och balsamicotomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 tomater
  • 1 dl plockad färsk mynta
  • 1.5 strimlad röda lökar
  • 2 vårlökar, delade på längden
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servering

Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.

Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majskolvar med parmesan

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Sparris i ugn med tomater

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med bresaola och kronärtskocka

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chorizo med bröd och olika toppingar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(220)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 tomater
  • 1 dl plockad färsk mynta
  • 1.5 strimlad röda lökar
  • 2 vårlökar, delade på längden
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Mynta- och balsamicotomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servering

Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.

Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majskolvar med parmesan

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Sparris i ugn med tomater

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med bresaola och kronärtskocka

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chorizo med bröd och olika toppingar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(220)