Mustig soppa med linser och blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl olja
  • 1 grovt hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl små linser
  • 400 g blomkål, i små bitar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk mild currypasta
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl matyoghurt
  • 40 g färsk spenat
  • 1 krm salt efter smak
  • Servering:
  • 25 g färsk bladspenat
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, linser och blomkål i matolja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt de torra kryddorna och currypastan och fräs en stund. Häll sedan i en liter vatten och låt soppan koka i 30 minuter.
  2. Mosa blomkålen med en träslev mot kastrullkanten. Rör ner matlagningsyoghurt och smaka av med salt, eventuellt curry eller currypasta.
  3. Strax innan servering - rör ner spenatbladen.

Servering

Servera soppan toppad med några spenatblad, strimlad grön chili och nyfriterade poppadums, indiska bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pasta med linser

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg
Betyg
(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 dl olja
  • 1 grovt hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl små linser
  • 400 g blomkål, i små bitar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk mild currypasta
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl matyoghurt
  • 40 g färsk spenat
  • 1 krm salt efter smak
  • Servering:
  • 25 g färsk bladspenat
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili

Mustig soppa med linser och blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, linser och blomkål i matolja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt de torra kryddorna och currypastan och fräs en stund. Häll sedan i en liter vatten och låt soppan koka i 30 minuter.
  2. Mosa blomkålen med en träslev mot kastrullkanten. Rör ner matlagningsyoghurt och smaka av med salt, eventuellt curry eller currypasta.
  3. Strax innan servering - rör ner spenatbladen.

Servering

Servera soppan toppad med några spenatblad, strimlad grön chili och nyfriterade poppadums, indiska bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pasta med linser

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg
Betyg
(5)