Mustig rotsaksgryta

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 tjockt skuren purjolök
  • 1 msk olja
  • 4 tjockt skurna morötter
  • 2 tjockt skurna palsternackor
  • 0.25 strimlad rotselleri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 grovt bröd

Gör så här

  1. Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme, ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt alltsammans koka ca 10 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja eller timjan.

Servering

Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Tips

Förr åt man mycket rotsaker och det speglar sig i det vinval vi gör den här veckan. För att hitta det bästa vinet måste vi helt enkelt söka oss till ett område där man gör vin på traditionellt sätt, med en smak som passar till den typ av mat man åt p...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Ängamat

(4)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 tjockt skuren purjolök
  • 1 msk olja
  • 4 tjockt skurna morötter
  • 2 tjockt skurna palsternackor
  • 0.25 strimlad rotselleri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 grovt bröd

Mustig rotsaksgryta

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme, ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt alltsammans koka ca 10 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja eller timjan.

Servering

Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Tips

Förr åt man mycket rotsaker och det speglar sig i det vinval vi gör den här veckan. För att hitta det bästa vinet måste vi helt enkelt söka oss till ett område där man gör vin på traditionellt sätt, med en smak som passar till den typ av mat man åt p...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Ängamat

(4)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies