Mustig rotsaksgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (13 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 tjockt skuren purjolök
  • 1 msk olja
  • 4 tjockt skurna morötter
  • 2 tjockt skurna palsternackor
  • 0.25 strimlad rotselleri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 grovt bröd

Gör så här

  1. Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme, ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt alltsammans koka ca 10 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja eller timjan.

Servering

Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Tips

Förr åt man mycket rotsaker och det speglar sig i det vinval vi gör den här veckan. För att hitta det bästa vinet måste vi helt enkelt söka oss till ett område där man gör vin på traditionellt sätt, med en smak som passar till den typ av mat man åt p...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotssoppa med örtgratinerad toast

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 tjockt skuren purjolök
  • 1 msk olja
  • 4 tjockt skurna morötter
  • 2 tjockt skurna palsternackor
  • 0.25 strimlad rotselleri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 grovt bröd

Mustig rotsaksgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (13 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme, ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt alltsammans koka ca 10 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja eller timjan.

Servering

Servera med en klick crème fraiche och bröd.

Tips

Förr åt man mycket rotsaker och det speglar sig i det vinval vi gör den här veckan. För att hitta det bästa vinet måste vi helt enkelt söka oss till ett område där man gör vin på traditionellt sätt, med en smak som passar till den typ av mat man åt p...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotssoppa med örtgratinerad toast

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)