Musslor med rökt skinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Musslor ger känslan av vardagslyx, men det är enkelt att laga.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g färska musslor
  • 1 gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 paprika
  • 0.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk senap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk färsk koriander
  • 3 piri piri
  • 6 rostade brödskivor

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som ej stänger sig. Skala löken och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivoljan i en stek-panna och lägg i lökskivorna och lagerbladet. Rör om.
  2. Strimla paprikan grovt. När löken börjar få färg läggs musslorna i tillsammans med den strimlade paprikan, vinet, senapen och grädden. Skaka stekpannan, lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka emellanåt.
  3. Skär skinkskivorna i strimlor och blanda dem med musslorna. Lägg till sist i koriandern. Krydda med salt och piripiri. Servera med de rostade brödskivorna.

Tips

Du kan byta ut piri piri mot en röd chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g färska musslor
  • 1 gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 paprika
  • 0.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk senap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk färsk koriander
  • 3 piri piri
  • 6 rostade brödskivor

Musslor med rökt skinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Musslor ger känslan av vardagslyx, men det är enkelt att laga.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som ej stänger sig. Skala löken och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivoljan i en stek-panna och lägg i lökskivorna och lagerbladet. Rör om.
  2. Strimla paprikan grovt. När löken börjar få färg läggs musslorna i tillsammans med den strimlade paprikan, vinet, senapen och grädden. Skaka stekpannan, lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka emellanåt.
  3. Skär skinkskivorna i strimlor och blanda dem med musslorna. Lägg till sist i koriandern. Krydda med salt och piripiri. Servera med de rostade brödskivorna.

Tips

Du kan byta ut piri piri mot en röd chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies