Mungbönsallad med halstrad lax

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Supernyttiga och goda mungbönor som håller fint i kylen i flera dagar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 dl torkade mungbönor
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 30 g babyspenat
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 2 dl böngroddar
  • 1 citron
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka mungbönorna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop vinägretten och vänd ner mungbönor, lök och spenat.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen på medelvärme till en innertemperatur på 50°, ca 5 min per sida. Den får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Servera laxen med mungbönsalladen och böngroddar.

Tips

Glömt att blötlägga mungbönorna? Dubbla koktiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl torkade mungbönor
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 30 g babyspenat
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 2 dl böngroddar
  • 1 citron
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Mungbönsallad med halstrad lax

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Supernyttiga och goda mungbönor som håller fint i kylen i flera dagar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka mungbönorna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop vinägretten och vänd ner mungbönor, lök och spenat.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen på medelvärme till en innertemperatur på 50°, ca 5 min per sida. Den får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Servera laxen med mungbönsalladen och böngroddar.

Tips

Glömt att blötlägga mungbönorna? Dubbla koktiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies