Mungbönsallad med halstrad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Supernyttiga och goda mungbönor som håller fint i kylen i flera dagar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl torkade mungbönor
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 30 g babyspenat
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 2 dl böngroddar
  • 1 citron
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka mungbönorna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop vinägretten och vänd ner mungbönor, lök och spenat.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen på medelvärme till en innertemperatur på 50°, ca 5 min per sida. Den får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Servera laxen med mungbönsalladen och böngroddar.

Tips

Glömt att blötlägga mungbönorna? Dubbla koktiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl torkade mungbönor
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 30 g babyspenat
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 2 dl böngroddar
  • 1 citron
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Mungbönsallad med halstrad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Supernyttiga och goda mungbönor som håller fint i kylen i flera dagar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka mungbönorna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop vinägretten och vänd ner mungbönor, lök och spenat.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen på medelvärme till en innertemperatur på 50°, ca 5 min per sida. Den får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Servera laxen med mungbönsalladen och böngroddar.

Tips

Glömt att blötlägga mungbönorna? Dubbla koktiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)