Muffinspannkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (11 betyg)

Dessa muffinspannkakor är hur goda som helst och är snabba att göra. Passar utmärkt som mellis eller fika. Recept ur kokboken: Snabbt, gott och billigt av Jenny Warsén.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 3 ägg
  • Till servering
  • vispad grädde
  • sylt, gärna jordgubbssylt
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Pensla ca ¼ av smöret i ca 10 muffinsformar. Vispa ihop mjöl, mjölk och salt till en slät smet. Tillsätt resten av det smälta smöret och vispa ner ett ägg i taget.
  2. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, muffinspannkakorna ska få fin färg och pösa upp rejält i formarna. Servera med grädde och sylt, pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2020-08-21

Roliga att göra tillsammans, men inte särskilt mättande (min 2-åring åt 6 st... med bärkompott dock och inte sylt och grädde)

Liknande recept

Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plättar - grundrecept

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tex mex pizza

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Wraps med bön- och quinoasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fattiga riddare med ost och skinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Majsiga mackor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 3 ägg
  • Till servering
  • vispad grädde
  • sylt, gärna jordgubbssylt
  • florsocker

Muffinspannkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (11 betyg)

Dessa muffinspannkakor är hur goda som helst och är snabba att göra. Passar utmärkt som mellis eller fika. Recept ur kokboken: Snabbt, gott och billigt av Jenny Warsén.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Pensla ca ¼ av smöret i ca 10 muffinsformar. Vispa ihop mjöl, mjölk och salt till en slät smet. Tillsätt resten av det smälta smöret och vispa ner ett ägg i taget.
  2. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, muffinspannkakorna ska få fin färg och pösa upp rejält i formarna. Servera med grädde och sylt, pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2020-08-21

Roliga att göra tillsammans, men inte särskilt mättande (min 2-åring åt 6 st... med bärkompott dock och inte sylt och grädde)

Liknande recept

Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plättar - grundrecept

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tex mex pizza

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Wraps med bön- och quinoasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fattiga riddare med ost och skinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Majsiga mackor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)