Moules-gryta torsk och räkor
  • Tid 45 min

Moules-gryta torsk och räkor

2.82 (34 betyg)

Fisk, räkor, vitt vin och vitlök. Det kan inte bli annat än urgott.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g räkor med skal
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 370 ml torrt vitt vin
  • 1 msk olja
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 kivad röd chili
  • 1 strimlad fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 500 g torskryggfilé i bitar, alt laxfilé
  • 1.5 tsk salt
  • 4 strimlade salladslökar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta musslorna i kallt vatten. Skala räkorna. Hetta upphälften av oljan en rymlig kastrull. Stek räkskalen med tomatpuré i 3 min. Häll på vinet och låt sjuda 3 min under lock. Ta kastrullen från värmen.

  2. 2

    Hetta upp resten av oljan kastrullen. Stek lök, vitlök och chili. Tillsätt fänkål och tomater.

  3. 3

    Salta fiskbitarna. Lägg i när fänkålen är mjuk. Sila över räkbuljongen och släng skalen. Häll i vatten och grädde.

  4. 4

    Lägg musslor och salladslök ovanpå och lägg på ett lock, spadet behöver inte täcka. Låt koka tills musslorna öppnat sig och fisken är klar, ca 3 min. (Släng de musslor som inte öppnat sig.) Lägg i räkorna.

  5. 5

    Servera gärna med majonnäs eller aioli och ev rostat surdegsbröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar