Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Timjan och saffran för tankarna till Provence och bouillabaisse. Välj ett rosévin till soppan.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g morötter
  • 2 potatisar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong, av fond eller tärning
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl mellangrädde
  • Saffransgrädde:
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk varmt vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk gräslök eller krasse

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötter och potatis i skivor eller bitar. Fräs löken nästan mjuk i lite fett i en gryta. Tillsätt morötter, potatis, buljong, örtsalt och peppar. Koka under lock på svag värme tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Mixa grönsakerna med lite av spadet. Häll tillbaka i grytan. Smaka av med timjan, eventuellt salt och grädde.

Saffransgrädde

  1. Lös upp saffran och salt i vattnet. Vispa grädden. Rör ner saffran och yoghurt i grädden och smaka av med lite peppar. Servera soppan med en klick saffransgrädde och garnera gärna med kryddgrönt.

Servering

Timjan och saffran,visst för det tankarna till Provence och bouillabaisse? Även om det i detta fall är en rent vegetarisk rätt så kan kryddningen ge svaret på ett lämpligt vinval. Rosévin ska det vara, trots årstiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-02-11

God soppa som är enkel att göra och som blir lyxig med saffransgrädden.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Jordnötsplättar

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g morötter
  • 2 potatisar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong, av fond eller tärning
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl mellangrädde
  • Saffransgrädde:
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk varmt vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk gräslök eller krasse

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Timjan och saffran för tankarna till Provence och bouillabaisse. Välj ett rosévin till soppan.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötter och potatis i skivor eller bitar. Fräs löken nästan mjuk i lite fett i en gryta. Tillsätt morötter, potatis, buljong, örtsalt och peppar. Koka under lock på svag värme tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Mixa grönsakerna med lite av spadet. Häll tillbaka i grytan. Smaka av med timjan, eventuellt salt och grädde.

Saffransgrädde

  1. Lös upp saffran och salt i vattnet. Vispa grädden. Rör ner saffran och yoghurt i grädden och smaka av med lite peppar. Servera soppan med en klick saffransgrädde och garnera gärna med kryddgrönt.

Servering

Timjan och saffran,visst för det tankarna till Provence och bouillabaisse? Även om det i detta fall är en rent vegetarisk rätt så kan kryddningen ge svaret på ett lämpligt vinval. Rosévin ska det vara, trots årstiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-02-11

God soppa som är enkel att göra och som blir lyxig med saffransgrädden.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Jordnötsplättar

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies