Morotssoppa med pasta och grönt

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

En soppa som inte bara är krämig och god utan även plånboks- och figurvänlig. Dessutom är den snäll för magen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 grovrivna morötter
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 1 tunt skivad röd paprika
  • 1 tunt skivad grön chili
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 2 dl vatten
  • 150 g pasta t ex gnocchi
  • Garnering:
  • 2 msk hackad smörgåskrasse, persilja eller timjan

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i morot, lök, paprika och chili om du vill ha soppa med sting. Koka dem mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav, den behöver inte bli helt slät.
  2. Vispa ut mjölet i mjölken, häll det och 2 dl vatten i grytan och koka upp under omrörning. Lägg pastan i soppan och koka tills den är mjuk, ca 10 minuter. Till färsk pasta räcker det med ett par minuter. Rör då och så att det inte fastnar i botten. Späd med vatten om soppan blir för tjock.

Servering

Strö lite grönt över soppan och servera den med grova bröd med t ex keso eller skivor av rökt skinka eller kalkon som pålägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 grovrivna morötter
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 1 tunt skivad röd paprika
  • 1 tunt skivad grön chili
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 2 dl vatten
  • 150 g pasta t ex gnocchi
  • Garnering:
  • 2 msk hackad smörgåskrasse, persilja eller timjan

Morotssoppa med pasta och grönt

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

En soppa som inte bara är krämig och god utan även plånboks- och figurvänlig. Dessutom är den snäll för magen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i morot, lök, paprika och chili om du vill ha soppa med sting. Koka dem mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav, den behöver inte bli helt slät.
  2. Vispa ut mjölet i mjölken, häll det och 2 dl vatten i grytan och koka upp under omrörning. Lägg pastan i soppan och koka tills den är mjuk, ca 10 minuter. Till färsk pasta räcker det med ett par minuter. Rör då och så att det inte fastnar i botten. Späd med vatten om soppan blir för tjock.

Servering

Strö lite grönt över soppan och servera den med grova bröd med t ex keso eller skivor av rökt skinka eller kalkon som pålägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies