Morotssoppa med örtgratinerad toast

Betyg (1-5):
3.22 (27 betyg)

En varm, slät soppa till en frasig toast med ost och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 tunt skivade morötter
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Toast:
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl hackade örter t ex timjan och basilika
  • 100 g riven ost

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en kastrull och fräs morötter och purjolök några minuter. Tillsätt råsockret, rör om och häll på fond och vatten. Lägg på lock och koka cirka 10 minuter.
  2. Kör soppan slät med en mixerstav eller i matberedare.

Toast

  1. Bred smöret på brödet, strö över örtkryddorna och den rivna osten.
  2. Gratinera smörgåsarna under grillelementet några minuter tills osten smält och ytan fått lite färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bowl med sashimilax

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 tunt skivade morötter
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Toast:
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl hackade örter t ex timjan och basilika
  • 100 g riven ost

Morotssoppa med örtgratinerad toast

Betyg (1-5):
3.22 (27 betyg)

En varm, slät soppa till en frasig toast med ost och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en kastrull och fräs morötter och purjolök några minuter. Tillsätt råsockret, rör om och häll på fond och vatten. Lägg på lock och koka cirka 10 minuter.
  2. Kör soppan slät med en mixerstav eller i matberedare.

Toast

  1. Bred smöret på brödet, strö över örtkryddorna och den rivna osten.
  2. Gratinera smörgåsarna under grillelementet några minuter tills osten smält och ytan fått lite färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies