Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Halloumiburgare med mustig salsa

(1)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(3)

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

(0)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Halloumiburgare med mustig salsa

(1)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(3)

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

(0)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies