För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
3.18 (11 betyg)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kassler med färskpotatismush

(23)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(30)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(170)

Guldgul linssoppa med potatis

(50)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
3.18 (11 betyg)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kassler med färskpotatismush

(23)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(30)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(170)

Guldgul linssoppa med potatis

(50)