Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (11 betyg)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Guldgul linssoppa med potatis

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(182)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (11 betyg)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Guldgul linssoppa med potatis

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(182)