För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morotssallad med dressing

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Sallad med ugnsrostade morötter och apelsin som toppas med flingsalt, fräsch dressing och krämig sås. Vacker, enkel och gör garanterat alla runt bordet nöjda!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg knipp morötter
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 hel vitlök med skal, delad på mitten
  • 3 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ev 1 tsk socker / honung
  • flingsalt
  • färska örter
  • Crème fraiche-sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk rostad spiskummin
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna. Dela ev på längden. Rosta spiskumminen i en torr stekpanna tills det börjar dofta.
  2. Vänd runt morötterna med olja, vitlök, timjan, smulat lagerblad och 1 tsk av spiskumminen på en plåt (med bakplåtspapper). Rosta mitt i ugnen ca 35 min.
  3. Filea apelsinerna med vass kniv. Ta vara på saften och blanda med olja, vinäger och socker. Ringla dressingen över de varma morötterna. Vänd ihop morötter, apelsinklyftor, vitlök och örter.
  4. Blanda crème fraichen med resten av den rostade spiskumminen, citronsaft, salt, peppar. Vid servering: Strö över flingsalt och skeda på sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Getostbrülésnitt

(5)

Levain med laxröra

(6)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Ägghalvor med kaviar

(9)

Löjrom med tillbehör

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(31)

Laxsashimi

(3)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg knipp morötter
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 hel vitlök med skal, delad på mitten
  • 3 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ev 1 tsk socker / honung
  • flingsalt
  • färska örter
  • Crème fraiche-sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk rostad spiskummin
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar

Morotssallad med dressing

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Sallad med ugnsrostade morötter och apelsin som toppas med flingsalt, fräsch dressing och krämig sås. Vacker, enkel och gör garanterat alla runt bordet nöjda!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna. Dela ev på längden. Rosta spiskumminen i en torr stekpanna tills det börjar dofta.
  2. Vänd runt morötterna med olja, vitlök, timjan, smulat lagerblad och 1 tsk av spiskumminen på en plåt (med bakplåtspapper). Rosta mitt i ugnen ca 35 min.
  3. Filea apelsinerna med vass kniv. Ta vara på saften och blanda med olja, vinäger och socker. Ringla dressingen över de varma morötterna. Vänd ihop morötter, apelsinklyftor, vitlök och örter.
  4. Blanda crème fraichen med resten av den rostade spiskumminen, citronsaft, salt, peppar. Vid servering: Strö över flingsalt och skeda på sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Getostbrülésnitt

(5)

Levain med laxröra

(6)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Ägghalvor med kaviar

(9)

Löjrom med tillbehör

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(31)

Laxsashimi

(3)