Morotspuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (11 betyg)

Byt ut potatismoset mot morotspuré med smak av lök och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg skivade morötter
  • 1 skivad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 120 g morotssylt
  • socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Bryn morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Slå på vatten så det täcker, salta. Koka bitarna mjuka,cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt dem ånga av sig.
  2. Mixa med crème fraiche och morotssylt till en slät crème. Smaka av med salt, socker, citronsaft och svartpeppar. Servera istället för till exempel potatismos till lamm, kyckling eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färskoströra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg skivade morötter
  • 1 skivad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 120 g morotssylt
  • socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • salt

Morotspuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (11 betyg)

Byt ut potatismoset mot morotspuré med smak av lök och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Slå på vatten så det täcker, salta. Koka bitarna mjuka,cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt dem ånga av sig.
  2. Mixa med crème fraiche och morotssylt till en slät crème. Smaka av med salt, socker, citronsaft och svartpeppar. Servera istället för till exempel potatismos till lamm, kyckling eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färskoströra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)