Morotspuré

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Byt ut potatismoset mot morotspuré med smak av lök och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg skivade morötter
  • 1 skivad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 120 g morotssylt
  • socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Slå på vatten så det täcker, salta. Koka bitarna mjuka,cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt dem ånga av sig.
  2. Mixa med crème fraiche och morotssylt till en slät crème. Smaka av med salt, socker, citronsaft och svartpeppar. Servera istället för till exempel potatismos till lamm, kyckling eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våffelhjärtan med löjrom

(40)

Härlig färskoströra av yoghurt

(0)

Löjromschips

(5)

Tzatziki

(6)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(22)

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

(9)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg skivade morötter
  • 1 skivad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 120 g morotssylt
  • socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Morotspuré

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Byt ut potatismoset mot morotspuré med smak av lök och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Slå på vatten så det täcker, salta. Koka bitarna mjuka,cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt dem ånga av sig.
  2. Mixa med crème fraiche och morotssylt till en slät crème. Smaka av med salt, socker, citronsaft och svartpeppar. Servera istället för till exempel potatismos till lamm, kyckling eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våffelhjärtan med löjrom

(40)

Härlig färskoströra av yoghurt

(0)

Löjromschips

(5)

Tzatziki

(6)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(22)

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

(9)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies