Morotspiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Piroger, morot är perfekt som fyllning, eftersom det blir så saftigt och gott. Curry ger väldigt god smak. Recept av Christina Rudin

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g morötter, skalade och finrivna
  • 25 g smör
  • 2 msk klassisk senap
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk curry
  • salt
  • 265 g färsk smördeg
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Stek morötterna på medelhög värme i smör. Tillsätt senap, vitlök och curry. Stek tills vätskan försvinner, ca 10 min. Smaka av med salt. Rör om och tillsätt mer smör om det behövs så att det inte bränner fast.
  2. Rulla ut smördegen på mjölat bord, stansa ut cirklar eller skär till fyrkanter. Lägg på lite fyllning och vik ihop till halvmånar eller trekanter.
  3. Tryck ihop kanterna med fingrarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg o Christina Rudin ch grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Nyckelpiga

2021-02-14

1. Använd färdiga smördegsark 10st á45g/st (12 x12cm). 0,5dl fyllning i varje. 2. Öka ugnstemp till 225 grader

Klara

2020-05-10

Det mesta är fel i detta recept, alldeles för mycket morötter och går inte att få ut 15 bitar av smördegen. Dessutom är de torra och smakar inge vidare. Gör inte detta recept!

Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Primörsallad

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g morötter, skalade och finrivna
  • 25 g smör
  • 2 msk klassisk senap
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk curry
  • salt
  • 265 g färsk smördeg
  • 1 ägg

Morotspiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Piroger, morot är perfekt som fyllning, eftersom det blir så saftigt och gott. Curry ger väldigt god smak. Recept av Christina Rudin

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek morötterna på medelhög värme i smör. Tillsätt senap, vitlök och curry. Stek tills vätskan försvinner, ca 10 min. Smaka av med salt. Rör om och tillsätt mer smör om det behövs så att det inte bränner fast.
  2. Rulla ut smördegen på mjölat bord, stansa ut cirklar eller skär till fyrkanter. Lägg på lite fyllning och vik ihop till halvmånar eller trekanter.
  3. Tryck ihop kanterna med fingrarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg o Christina Rudin ch grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Nyckelpiga

2021-02-14

1. Använd färdiga smördegsark 10st á45g/st (12 x12cm). 0,5dl fyllning i varje. 2. Öka ugnstemp till 225 grader

Klara

2020-05-10

Det mesta är fel i detta recept, alldeles för mycket morötter och går inte att få ut 15 bitar av smördegen. Dessutom är de torra och smakar inge vidare. Gör inte detta recept!

Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Primörsallad

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)