För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morotspiroger

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Piroger, morot är perfekt som fyllning, eftersom det blir så saftigt och gott. Curry ger väldigt god smak. Recept av Christina Rudin

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g morötter, skalade och finrivna
  • 25 g smör
  • 2 msk klassisk senap
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk curry
  • salt
  • 265 g färsk smördeg
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Stek morötterna på medelhög värme i smör. Tillsätt senap, vitlök och curry. Stek tills vätskan försvinner, ca 10 min. Smaka av med salt. Rör om och tillsätt mer smör om det behövs så att det inte bränner fast.
  2. Rulla ut smördegen på mjölat bord, stansa ut cirklar eller skär till fyrkanter. Lägg på lite fyllning och vik ihop till halvmånar eller trekanter.
  3. Tryck ihop kanterna med fingrarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg o Christina Rudin ch grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

(23)

Selleri med masalakryddad lax

(16)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Rödbetsfrittata

(0)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g morötter, skalade och finrivna
  • 25 g smör
  • 2 msk klassisk senap
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk curry
  • salt
  • 265 g färsk smördeg
  • 1 ägg

Morotspiroger

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Piroger, morot är perfekt som fyllning, eftersom det blir så saftigt och gott. Curry ger väldigt god smak. Recept av Christina Rudin

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek morötterna på medelhög värme i smör. Tillsätt senap, vitlök och curry. Stek tills vätskan försvinner, ca 10 min. Smaka av med salt. Rör om och tillsätt mer smör om det behövs så att det inte bränner fast.
  2. Rulla ut smördegen på mjölat bord, stansa ut cirklar eller skär till fyrkanter. Lägg på lite fyllning och vik ihop till halvmånar eller trekanter.
  3. Tryck ihop kanterna med fingrarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg o Christina Rudin ch grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

(23)

Selleri med masalakryddad lax

(16)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Rödbetsfrittata

(0)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)