Morotspannkakor

Betyg (1-5):
3 (87 betyg)

En färgsprakande lite matigare pannkaka med morötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g finrivna morötter
  • 1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  2. Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.
  3. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Tips

Grahamnsmjölet kan bytas mot vetemjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2016-05-25

Jag hoppar över kryddorna och mixar smeten. Då märker känsliga barn ingenting!

Liknande recept

Ugnsomelett och morotssallad

(32)

Chèvre chaud

(3)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)

Morotssoppa med örtgratinerad toast

(28)

Pocherat ägg på rågbröd med ugnsbakade rödbetor

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g finrivna morötter
  • 1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön

Morotspannkakor

Betyg (1-5):
3 (87 betyg)

En färgsprakande lite matigare pannkaka med morötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  2. Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.
  3. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Tips

Grahamnsmjölet kan bytas mot vetemjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2016-05-25

Jag hoppar över kryddorna och mixar smeten. Då märker känsliga barn ingenting!

Liknande recept

Ugnsomelett och morotssallad

(32)

Chèvre chaud

(3)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)

Morotssoppa med örtgratinerad toast

(28)

Pocherat ägg på rågbröd med ugnsbakade rödbetor

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies