Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg (1-5):
3.44 (88 betyg)

Gör små söta morotsmuffins med smak av citron och kanel.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl finrivna morötter
  • Glasyr:
  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Garnering:
  • strössel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
  2. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.
  3. Ställ muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2017-08-22

Goda men smeten får inte plats i 10 st muffins formar. Snarare 20 st är lagom.

Berit

2013-09-22

Jättegoda!

Anja Kiviniemi

2013-04-23

Jag bjöd och nu får jag skriva recept till andra!

Liknande recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Påskens morotstårta

(28)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl finrivna morötter
  • Glasyr:
  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Garnering:
  • strössel

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg (1-5):
3.44 (88 betyg)

Gör små söta morotsmuffins med smak av citron och kanel.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
  2. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.
  3. Ställ muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2017-08-22

Goda men smeten får inte plats i 10 st muffins formar. Snarare 20 st är lagom.

Berit

2013-09-22

Jättegoda!

Anja Kiviniemi

2013-04-23

Jag bjöd och nu får jag skriva recept till andra!

Liknande recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Påskens morotstårta

(28)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies