Morotsmuffins

Betyg (1-5):
3.64 (25 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 medelstora morötter
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker eller brun farin
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • Glasyr:
  • 50 g färskost
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 0.25 apelsin, pressad saft
  • 1 dl hackad mandel eller nötter

Gör så här

  1. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ stora muffinsformar på en bakplåt. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skala och finriv morötterna. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölet med bakpulver, kanel och salt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morötter, smör, apelsinsaft och mjölk. Rör till sist ner mjölblandningen.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Glasyren

  1. Rör ost och smör mjukt. Blanda i florsocker och pressad apelsin. Bred glasyren över muffinsen. Strö gärna över hackad mandel eller nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 medelstora morötter
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker eller brun farin
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • Glasyr:
  • 50 g färskost
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 0.25 apelsin, pressad saft
  • 1 dl hackad mandel eller nötter

Morotsmuffins

Betyg (1-5):
3.64 (25 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ stora muffinsformar på en bakplåt. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skala och finriv morötterna. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölet med bakpulver, kanel och salt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morötter, smör, apelsinsaft och mjölk. Rör till sist ner mjölblandningen.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Glasyren

  1. Rör ost och smör mjukt. Blanda i florsocker och pressad apelsin. Bred glasyren över muffinsen. Strö gärna över hackad mandel eller nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies